Vytvoříme zemi, která nikoho nenechá na holičkách, nechala se slyšet premiérka Mayová po vytvoření koalice

09.06.2017 18:30

Premiérka Theresa Mayová sice zvítězila v britských parlamentních volbách, většinu však nezískala. I přestože ji její hlavní soupeř, labourista Jeremy Corbyn, vyzval, aby podala demisi, ona se vydala za královnou Alžbětou II. a požádala ji o možnost vytvoření vlády. Poté sdělila, že její Konzervativní strana získá těsnou většinu s Demokratickou unionistickou stranou Severního Irska. Informovala o tom například BBC.

Vytvoříme zemi, která nikoho nenechá na holičkách, nechala se slyšet premiérka Mayová po vytvoření koalice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Londýn

Podle Mayové nová vláda provede zemi brexitem a zajistí, aby byl pro zemi úspěchem. „Během příštích pěti let vytvoříme zemi, která nikoho nenechá na holičkách,“ uvedla Mayová a kolegy z unionistické strany nazvala přáteli a spojenci. 

Původní text ZDE.

 Naše dvě strany měly mnoho let silný vztah,“ dodala s tím, že ji to naplňuje důvěrou ve schopnost spolupráce v zájmu celého Spojeného království. Rozhovory o vystoupení země z Evropské unie by mohly podle jejích slov začít podle plánu 19. června.

Společně s unionisty bude mít Mayová v 650členném parlamentu zřejmě 328 křesel. Konzervativci jich získali 318. Stále se však počítá v jednom z okrsků. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …