Výživné, zapadlo: Sobotka se snaží tajně manipulovat s občany! Vmetl poslanec ANO Chovancovi

21.05.2017 19:52

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) se na sociální síti Facebook rozepsal o kauze Davida Rusňáka, podnikatele a řadového člena hnutí ANO v Brně, o něhož se zajímá policie. Rusňák daroval hnutí 1,5 milionu. Kromě toho je to také zeť náměstkyně ministra financí Andreje Babiše (ANO). Nato všechno Chovanec upozornil. Když tu náhle se o slovo přihlásil poslanec hnutí ANO Bohuslav Chalupa. A nastala mela.

Výživné, zapadlo: Sobotka se snaží tajně manipulovat s občany! Vmetl poslanec ANO Chovancovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr vnitra Česka Milan Chovanec

„Také jste si všimli včerejší kauzy kolem Davida Rusňáka, významného člena a sponzora hnutí ANO a zetě paní Schillerové? To je ta samá dáma, která je na ministerstvu financí pravou rukou Andreje Babiše a která podle jeho přání měla být dokonce novou ministryní. Pan Babiš má ve svém hnutí stejné problémy, které tak rád kritizoval u tradičních politických stran,“ začal Chovanec.

Mnohem víc ho prý ale zarazilo, že jsou do celé kauzy zapleteni také někteří bývalý členové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Roberta Šlachty, který Babiš během policejní reorganizace tak hlasitě hájil. Rusňák je podezřelý právě z vazeb na některé bývalé spolupracovníky ÚOOZ, od kterých měl dostávat citlivé informace. Podle Chovance k tomu mohlo docházet po řadu let.

Ministr to dává do souvislosti s nahrávkami bývalého novináře MF Dnes Marka Přibila. Na jedné z nich je zachycen Babiš, jak možná listuje živým policejním spisem. Šéf hnutí ANO opakovaně popřel, že by kdy měl v ruce živý policejní spis, ale podle Chovance teď vyvstaly pochybnosti. Nemluvě o tom, že ÚOOZ opustilo několik policistů a podle Chovance možná našli práci díky hnutí ANO.

„A k tomu se pan Babiš přiznal, že s bývalým šéfem ÚOOZ Šlachtou mluví o jeho angažmá v čele policie,“ vrátil se k Babišovým nahrávkám s Markem Přibilem ještě jednou Chovanec. „Toho není málo, že? Láska pana Babiše k získávání informací do kompro složek je dobře známa. Stejně jako to, že si jeho firmy platí desítky bývalých policistů. Doufám, že jsem vám těmito řádky nezkazil víkend. Je potřeba si odpočinout, i když počasí se mračí!“ uzavřel ministr vnitra.

Do diskuse pod tímto příspěvkem se zapojil poslanec hnutí ANO Bohuslav Chalupa a pochválil člena vlády, jak chytře to napsal.

„Chytře napsané, klobouk dolů... Podezření, domněnek vrchovatě, trestní oznámení žádné a soudem uznaná vina – ale kdež, kde nic není, ani smrt nebere. Realita vypadá ale podstatně jinak. ANO uspělo ve volbách s A. Babišem v čele, o kterém se vědělo mnohem více než o ostatních politicích (A. Babiš se transparentně svlékl v podstatě ‚do naha‘), koalici bez nás byste nepostavili a tři roky byste nemohli vládnout a chlubit se úspěchy, které jsou velkým dílem úspěchy ministrů ANO, a teď před volbami jste zázračně prozřeli – náhoda?“ zeptal se zákonodárce z Babišova hnutí.

Kromě toho prý sněmovna v čele s ČSSD a Miroslavem Kalouskem (TOP 09) obvinila Babiše z kdečeho, ale nic neprokázala. Předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka (ČSSD) má přitom svých problémů dost. Má na krku OKD. Tak to alespoň vnímá poslanec Chalupa. Mimoto si prý stačí vzpomenout na uniklé soukromé e-maily předsedy vlády Sobotky. Podle Chalupy ukazují, že to Sobotka se snažil kdekoho ovlivňovat, veřejné průzkumy nevyjímaje.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

„ÚOOZ (plk. Šlachta) byl dlouhodobě kladně hodnocen a řízen náměstkem Laubem, který náhle zjistil, že je všechno špatně, před ukončením činnosti vyšetřovací komise parlamentu byl pomalu na smrt a teď vesele šéfuje České poště – náhoda? Lidem z UOOZ, kteří vyjádřili nesouhlas s reorganizací, byly okamžitě zvednuty platy – náhoda?“ ptal se dál Chalupa.

Babiš podle něj řeší podezření spojovaná s hnutím ANO rázně, jak údajně ukazuje právě kauza Davida Rusňáka. V ostatních stranách to tak údajně nechodí. Ostatní politické strany proto Babiše očerňují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…