Významný německý politik je pro zmenšení Evropské komise

02.07.2016 17:35

Evropská komise by měla zeštíhlet, uvedl německý vicekancléř a ministr hospodářství Sigmar Gabriel v rozhovoru, který poskytl listu Neue Osnabrücker Zeitung.

Významný německý politik je pro zmenšení Evropské komise
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

Také řekl, že je nutné provést změny v přidělování prostředků z rozpočtu Evropské unie. „Pokud jde o rozpočet EU, je třeba prověřit, zda je systém stále ještě správný, když 40 procent prostředků směřuje na zemědělskou politiku, zatímco na výzkum, inovace nebo vzdělávání je k dispozici méně peněz,“ uvedl šéf německé sociální demokracie (SPD) Gabriel.

Celý text v němčině je ZDE

Vyslovil se rovněž pro vznik evropských vojenských sil. „Skutečností je, že lidé v dobách světových krizí očekávají společnou bezpečnostní a zahraniční politiku. Cílem musí být společná evropská armáda. Je přece nesmysl, aby si každý stát držel stejné kapacity,“ poznamenal německý politik.

„A Evropa, ve které se musí prosazovat 27 komisařů, nedává žádný smysl. I tady je na místě racionalizace,“ dodal v této souvislosti spolkový vicekancléř.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …