Výzva Romům: Buďte k uprchlíkům vstřícní

11.06.2015 12:02

V souvislosti s uprchlíky, kteří míří do Evropy, vyjádřil svůj názor na serveru Romea.cz i Julius Zajac. „I já mám obavy o mír v Evropě. Mám také obavy z multikulturní společnosti, jakou můžeme pozorovat v Itálii nebo ve Francii. Jasně vidíme, že někteří lidé se s ostatními prostě nesnesou z důvodu odlišnosti povah a hlavně náboženství,“ napsal mladý Rom.

Výzva Romům: Buďte k uprchlíkům vstřícní
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Zajac zároveň ve svém komentáři vyzval k nesobeckosti. „Nebuďme nelidští k běžencům ze zemí, kde zuří válka. I těchto lidí se týkají mezinárodní práva a rozhodně bych jejich imigraci nedělil podle toho, ‚jaké knize věří a jakou knihu uctívají‘. Tím samozřejmě narážím na úvahy o přijímání pouze křesťanských uprchlíků. Takový přístup se mi jeví stejně zvrácený jako ideologie Islámského státu,“ dodal.

„Myslím, že český, nebo chcete-li evropský, člověk si válečné peklo, které se na zemi děje, asi těžko představí. IS vraždí lidi i za drobné přestupky proti koránu. Ničí i starobylé památky. To zlo je nepředstavitelné a my přece nemůžeme spojovat IS s lidmi, kteří přišli o vše a prchají před válkou,“ poznamenává Zajac s tím, že mu je z toho zle. Rovněž jej mrzí i názory Romů, kteří se projevují xenofobně. Jde o paradox.

„Pod každým článkem v diskusi o Romech si takové názory přečteme od majority směrem k nám,“ uzavřel s podivením Zajac.

Původní text čtěte ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…