Vzal kameru, auto, vyrazil do Říma a točil migranty na ulici. V Kanadě to okomentovali tak, že to ani my nemůžeme zveřejnit. Ty záběry ale ukážeme

01.07.2017 18:12

Videí, která popisují život migrantů v Evropě, je bezpočet. Jen za poslední týden jich ParlamentníListy.cz našly asi stovku. Jsou mezi nimi sice i vyložené hlouposti, ovšem drtivou většinu natáčejí místní obyvatelé, kteří chtějí dát vědět, co se kolem nich děje. Právě tento případ nastal v italském Římě.

Vzal kameru, auto, vyrazil do Říma a točil migranty na ulici. V Kanadě to okomentovali tak, že to ani my nemůžeme zveřejnit. Ty záběry ale ukážeme
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Itálie - migranti

Itálie kvůli enormnímu náporu migrantů prosí Evropskou unii o to, aby se stanovil limit na počet lodí, které by směly nechat migranty v italských přístavech. Jen ve středu z nich totiž vystoupilo více než 10 tisíc zachráněných běženců. Země mimo jiné chce, aby v přístavech směli vystupovat migranti z italských lodí. Nárůst počtu lidí plujících k břehům země zaznamenala Itálie i loni touto dobou, kdy přes Středozemní moře dorazilo do země přes 22 500 migrantů.
 
ParlamentníListy.cz byly na sociální síti Twitter upozorněny na video, které nepřináší žádné násilí ani jinak šokují obsah. „Hitem“ posledních dní jsou totiž pomalu umírající psi, které kdosi věší před svým domem a natáčí jejich utrpení. My se soustředili výhradně na Itálii. Že jde právě o toto dříve oblíbené centrum turistiky Evropy, to potvrzuje i řada označení na autech, na nichž je zachycena značka „I“. 
 
A co je na krátkém záznamu k vidění? Takzvaný obyčejný život. Desítky migrantů sedí či postávají u obchodů, shlukují se a podle komentářů „děsí naprosto všechny“. Kanaďan, který video umístil, navíc přidal řadu nelichotivých poznámek právě o tomhle způsobu života. Výrazy „terorismus“ a „špína“ jsou těmi publikovatelnými. Zbytek si lze domyslet tak, že se mu velice nelíbí, co Evropa migrantům dovolí. V tomto duchu se vyjádřují i ti, kteří záznam viděli.
 
Přiblíženě půlminutový spot na diváka působí, jakoby se ocitnul například v Maroku. Což je ovšem patrné už z pouhých fotografií, jež přikládáme. 
 
V souvislosti s neschopností Itálie zvládnout migrační krizi oslovila Judy Dempseyová z vlivného think-tanku Carnegie Europe několik expertů s otázkou, jestli je právě Itálie „Achillovou patou Evropy“. Většina z nich se shoduje v tom, že tomu tak skutečně je. Kolega Dempseyové z Carnegie Europe Stefan Lehne je přesvědčen, že pokud se jedná o zvládnutí migrační krize, je možné Itálii označit za slabé místo Evropy. „Stovky migrantů z Afriky, kteří směřují z Libye k Itálii, představují nejviditelnější tok migrantů v rámci Evropy. Itálie se cítí osamocena a ostatními evropskými partnery ponechána svému osudu. Ti si stěžují, že země umožňuje migrantům dostat se do dalších zemí a porušuje tím pravidla.“ V konečném důsledku tak dle Lehneho klesá důvěra Italů v EU.
 
 
 
 
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…