Vždyť je tady plot! stěžují si uprchlíci. A není to u nás

10.11.2015 12:29

Syrští a palestinští migranti si stěžují na podmínky panující v uprchlickém táboře na Kypru. Tvrdí, že se s nimi zachází jako s vězni. Přitom inspektor OSN, který místo navštívil, označil podmínky panující v táboře za dobré.

Vždyť je tady plot! stěžují si uprchlíci. A není to u nás
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Zdejší uprchlický tábor se nachází na britské letecké základně RAF poblíž města Larnaka. Přestože inspektor OSN považuje tábor za zcela vyhovující, lidé v něm umístění jsou opačného názoru. „Brána vedoucí z tábora je pořád zavřená a všude okolo stojí plot. Připadáme si tu jako ve vězení. Lidé jsou frustrovaní, protože se obávají, že se jejich sny nikdy neuskuteční. Těhotné ženy jsou nešťastné z toho, kde se jejich děti budou muset narodit,“ cituje britský deník Express Ibrahima Maroufa. Migranti přistáli na lodích u Kypru minulý měsíc a 115 z nich již Velká Británie zamítla žádost o azyl. Pouze šest z nich požádalo doposud o azyl přímo na Kypru.

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE.

Britská vláda se obává, že když schválí více žádostí o azyl, povzbudí to jejich následovníky a k letecké základně budou připlouvat další stovky a tisíce uprchlíků. Skrze plot se podařilo přítomným novinářům promluvit i s dalšími migranty. Jen málo z nich doporučuje svým příbuzným, aby je následovali. „Chceme se dostat do Řecka a odtud pokračovat do Německa, Belgie, Švédska či jiné země,“ říká jeden z nich. Frustrace zdejších uprchlíků je očividná a čas od času vygraduje v otevřený konflikt. Naposledy se tak stalo před několika dny, kdy se jejich hněv obrátil přímo proti policii. Někteří dokonce vyhrožovali, že se oběsí, pokud Velká Británie nevyhoví jejich žádostem o azyl.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…