Vždyť je to funkce k ničemu. Dana Drábová odmítla kandidovat na Hrad

17.10.2016 10:14

Ani v parlamentních, ani v prezidentských volbách nechce kandidovat Dana Drábová, šéfka Státního úřadu pro jadernou bezpečnost. Nechce tak navázat na svůj úspěch z letošních krajských voleb. Drábová to uvedla v rozhovoru pro časopis Týden.

Vždyť je to funkce k ničemu. Dana Drábová odmítla kandidovat na Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dana drábová

„Řeknu to úplně jasně. Příští parlamentní volby rozhodně nepřipadají v úvahu,“ řekla Drábová. Do budoucna sice kandidaturu v jiných než krajských volbách nevyloučila, pokud by ovšem kandidovala, pak pouze za hnutí STAN.

Drábová se také vyjádřila k rostoucím spekulacím, že by se mohla ucházet o úřad prezidentky. Její úspěch v krajských volbách, v nichž získala ve Středočeském kraji vůbec největší počet preferenčních hlasů, totiž potvrdil, že se Drábová v Česku těší velké popularitě. A mohla by mít jako jedna z mála skutečnou šanci porazit ve volbách Miloše Zemana.

„To by mě fakt ani nehnulo,“ řekla Drábová ke své možné prezidentské kandidatuře. Podle ní je úřad prezidenta především ceremoniální funkce, o kterou nestojí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…