Vždyť on to opsal, udeřili Piráti na diplomovou práci Milana Chovance

04.10.2016 13:14

Na možné plagiátorství v bakalářské práci ministra vnitra Milana Chovance upozornila pirátská strana. Ta tvrdí, že Chovanec zkopíroval dvě normostrany úvodu ze seminární práce, která byla na internet vyvěšena o šest let dříve. Chovanec ale oponuje, že odkaz na stránky, ze kterých čerpal, dal do výčtu použité literatury. O případu informoval server Novinky.cz.

Vždyť on to opsal, udeřili Piráti na diplomovou práci Milana Chovance
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr vnitra Milan Chovanec

Server připomíná, že Chovanec vystudoval na Západočeské univerzitě v Plzni práva za necelý rok. Jeho rychlostudium ale vyvolávalo velké kontroverze, proto se nakonec rozhodl svůj titul nepoužívat. Vinu ovšem svaloval na školu, protože studium dokončil v souladu s předpisy.

Celý text je ZDE

Nyní ovšem pirátská strana přišla s tím, že bez viny není zřejmě ani Chovanec, protože ve své bakalářské práci z roku 2009 bez citací použil dvě strany z vypracované maturitní otázky z přeloučského gymnázia.

Dvě strany textu se skutečně shodují a při jejich citaci podle Novinek není dodržena citační norma. „Zkopírované pasáže tedy nejsou nijak označeny, není hned za nimi uveden zdroj, případně odkaz na zdroj. Navíc zpravidla se cituje pár řádek, a nikoli celá strana,“ upozorňuje server.

reklama

autor: vam

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…