Vzhůru za novým flekem? Poslanec Úsvitu přechází k Robejškovým Realistům

25.05.2017 10:10

VÍME PRVNÍ Ještě předtím, než se Realisté Petra Robejška budou poprvé ucházet ve volbách o přízeň voličů, budou mít zastoupení v Poslanecké sněmovně. Postará se o to čtyřicetiletý Martin Lank, který byl v roce 2013 zvolen jako nestraník za hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury, ale nyní se chystá přestoupit do nedávno vzniklého politického subjektu.

Vzhůru za novým flekem? Poslanec Úsvitu přechází k Robejškovým Realistům
Foto: hnutiusvit.cz
Popisek: Martin Lank

Robejškovi Realisté mají prvního poslance. ParlamentníListy.cz získaly ze dvou nezávislých zdrojů informaci, že do nedávno vzniklého politického subjektu přechází Martin Lank, který byl před čtyřmi lety zvolen do Poslanecké sněmovny na kandidátce hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury. V roce 2015 se stal členem hnutí Úsvit - Národní koalice a v srpnu téhož roku pak na volební konferenci i místopředsedou hnutí. Ve sněmovně je členem Mandátového a imunitního výboru a také Výboru pro bezpečnost.

Realisté se deklarují jako konzervativní pravicová politická strana, vznikla 15. prosince 2016. Jejím hlavním cílem je obhajoba českých národních zájmů a realistická metoda vládnutí dle Paretova pravidla 20/80. Ústřední postavou strany je politolog Petr Robejšek, dlouhodobě žijící v Německu. Vedle obhajoby národních zájmů řadí mezi priority rodinu, bezpečnost, spravedlnost, odpovědnost a ochranu národního bohatství. O přízeň voličů se budou Realisté poprvé ucházet v letošních říjnových sněmovních volbách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…