Vzít do ruky vidle. Uprchlíky na hranicích zastřelit, pravily dvě ženy z Německa. No a jedna slyšela: Kdybych já byl váš manžel...

18.02.2016 10:28

Nejmocnější žena německé krajně pravicové občanské iniciativy Pegida Tatjana Festerlingová vyzývá veřejnost, aby vzala do rukou vidle a chránila Evropu. S odvoláním na Daily Mail to píše Eurodeník.cz.

Vzít do ruky vidle. Uprchlíky na hranicích zastřelit, pravily dvě ženy z Německa. No a jedna slyšela: Kdybych já byl váš manžel...
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Festerlingová vyzývá, aby občané zapomněli na slušnost a bojovali proti sexuálnímu džihádu. Politická korektnost podle ní vystavuje ženy a homosexuály riziku napadení ze strany migrantů. „Pokud se nám nepodaří vzít do rukou vidle a bojovat proti islamizaci Evropy, jsme ztraceni,“ řekla a dodala, že Pegida je jediná, kdo se nestará o politickou korektnost. „Nemáme žádné zábrany ani strach,“ podotkla. Podle ní by měl být zakázán muslimský šátek a zavřeny radikální mešity. 

A Festerlingová jde ve svých radikálních názorech ještě dál. Stejně jako předsedkyně německé AfD Frauke Petryová si myslí, že v případě, že migrant nelegálně překročí hranici, měli by ho zastřelit – a to v případě, že jeho situaci nevyřeší vězení či okamžitá deportace.

A právě eskalace této rétoriky se obávají experti. Podle členky německého Institutu pro studium radikalizace Vidhyi Ramalingam jsou lidé kvůli uprchlíkům na pokraji paniky a Pegida se na tom snaží profitovat. 

Původní text ZDE.

Výrok Frauke Petryové zaznamenal i server NeviditelnýPes.cz. Autor Zdeněk Holásek si všímá berlínské reakce eurokomisaře Günthera Oettingera, který uvedl, že pokud by měl Petryovou za manželku, zastřelil by se. 

„Jako křesťan by se měl Oettinger umět chovat. Jenže to, co řekl, je nejen trapné hulvátství jednoho zcela zapomenutelného politika, ale je to především výraz obrovské nervozity členů evropsko-unijního, potažmo spolkového establishmentu, kterou vykazují před březnovými volbami v některých spolkových zemích. Je to výraz již téměř nezakrývaného strachu před stoupajícími preferencemi AfD (mimochodem zaslouženými). Ten až živočišný strach se projevuje nejen takovými výroky, jaký spáchal Oettinger, ale i soustavným napadáním AfD, jejím denuncováním, obviňováním z neonacismu a xenofobie, odmítáním diskutovat v televizi s jejími zástupci,“ kritizuje Oettingera Holásek. Podle něj se však všichni tito kritici bojí konfrontanční diskuse, neboť nemají odpovědi na nepříjemné otázky. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…