Vznáší se tu zápach strachu, píše poslanec Chalupa o Poslanecké sněmovně

31.07.2016 11:16

Z PROFILŮ Zákonodárce Bohuslav Chalupa zvolený za hnutí ANO sepsal text, v němž se nikoli poprvé vyjádřil k uprchlické krizi. Konstatoval, že to bohužel nemusí trvat dlouho a z teroristických útoků jednotlivců se stane organizovaná aktivita a my bychom se měli pokusit podobnému vývoji předejít. Hnutí ANO prý prozatím nemá v Poslanecké sněmovně většinu, aby tento názor prosadilo, ale kdoví, jak dopadnou příští volby.

Vznáší se tu zápach strachu, píše poslanec Chalupa o Poslanecké sněmovně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Bohuslav Chalupa

Bohuslav Chlupa se domnívá, že je nezbytné definitivně odmítnout myšlenku multikulturalismu a postarat se o to, aby se napříště Evropané nestávali oběťmi teroristických útoků. Čtenář serveru ParlamentníListy.cz vystupující pod přezdívkou Nice označil tento názor za velmi rozumný a ptal se Chalupy, zda by ho nemohl důrazněji prosazovat na půdě Poslanecké sněmovny, když je ANO druhou nejsilnější vládní stranou.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Poslanec Bohuslav Chalupa (ANO) prozradil čtenáři serveru ParlamentníListy.cz, že se stále cítí jako nespokojený občan, ale má radost z toho, že Babišovo hnutí ANO hází písek do zaběhaného soukolí Poslanecké sněmovny. Hnutí v dolní komoře parlamentu i nadále působí jako cizorodý prvek, který komplikuje pohodlné „tanečky“ dosavadních sněmovních stran, ale prozatím ANO nemá většinu ve sněmovně.

Další odpovědi poslance naleznete zde

„Ale ani většina našeho poslaneckého klubu není většina ve sněmovně. Víte, ve sněmovně jsme neočekávaný, nechtěny a nekompatibilní útvar, který zásadním způsobem těm ostatním komplikuje jejich dlouholeté hry pro veřejnost na opozici a koalici, přičemž ať už z té nebo opačné pozice pohodlně a bez námahy profitovali včetně profitu majetkového (a to včetně těch, kteří tahali, politicky, mocensky a tedy i právně chráněni, nikoli za nitě ale za provazy). A ejhle, už to není tak snadné, hrůzo, oni nás fakt chtějí stíhat, ono se nám to nějak zadřelo – jsem rád pískem v tomto soukolí, jsem stále nespokojený občan... Uvidíme jak dopadnou příští parlamentní volby a věřte, že už nyní se kolem nás vznáší zápach živočišného strachu z toho, že bychom mohli vyhrát,“ odepsal Chalupa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…