Vznikne nová pravicová strana? Klaus láká odpadlíky i šéfy stran

24.08.2013 7:49

I když exprezident a exšéf ODS Václav Klaus v politice dosáhl všech cílů, které si vytyčil, hodlá se po krátké pauze do vrcholné politiky znovu vrátit. A jeho návrat by mohl být velkolepý - již teď se totiž začíná formovat silná základna jeho sympatizantů.

Vznikne nová pravicová strana? Klaus láká odpadlíky i šéfy stran
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hostem pořadu Partie byl bývalý prezident Václav Klaus

"Několikrát jsem prohlásil, že na politické scéně nevidím žádný autentický pravicový subjekt, za který bych kandidoval. Pokud by se nějaký takový objevil, kandidaturu bych zvažoval. Návrat Václava Klause do politiky bych velmi uvítal. Jde o to, jak se pan profesor rozhodne, ale já bych byl jeden z prvních, kdo by se připojil, ne-li první," řekl například deníku Právo "odpadlík" ODS Jan Florián.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Kromě něj by Klausův návrat přivítala i šéfka strany Suverenita Jana Bobošíková. Ta byla v pátek u exprezidenta na návštěvě, po které uvedla, že se bývalý předseda ODS do politiky určitě vrátí. "Myslím, že tu formu necháme na něm, ale jsem přesvědčena, že se vrátí," řekla Právu Bobošíková.

Ke Klausovi by se na sto procent přidal také exposlanec za ODS Boris Šťastný. "Rád bych udělal všechno pro vznik nového politického subjektu, který by integroval pravicově smýšlející lidi, v čele s Václavem Klausem, pokud se rozhodne do jeho čela postavit," řekl deníku Šťastný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…