Vzpomeňme na odposlechy Nečase... Další pohled na Sobotkův průšvih s uniklými maily

07.01.2016 15:55

Novinář Ivan Hoffman se na webu deník.cz vyjádřil k úniku e-mailové komunikace premiéra Bohuslava Sobotky. Ty podle něj sice jsou hitem internetu, to však záhy přejde, jelikož nejde o žádnou senzaci a i odposlechy bývalého premiéra Petra Nečase byly zajímavější.

Vzpomeňme na odposlechy Nečase... Další pohled na Sobotkův průšvih s uniklými maily
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

E-maily, které byly zveřejněny na rasistickém webu White Media, mají podle novináře Ivana Hoffmana k senzaci daleko. I zveřejněné odposlechy v kauze bývalého premiéra Nečase dávaly lepší „možnost si udělat představu o myšlenkovém světě našich politických elit“.

„Vesměs je porušováno listovní tajemství těch, kdo ‚milého Slávka‘ zahrnují různými nápady, postřehy, radami či žádostmi, přičemž není jasné, v čem si premiér nechal poradit a co ponechal bez komentáře,“ míní Hoffman.

V komunikaci totiž zatím nebylo vidět nic, co by se vymykalo klasické míře „lumpáren“ a „intrikánství“, a dokonce ani není výrazně sprostá.

V případě, že člověk nemyslí na Sobotkovo laxní zabezpečení, „vlastně není příliš o čem mluvit“. Zveřejněna totiž byla jen malá část e-mailů, jež se zabývají převážně problematikou migrační krize.

„Spíše než migraci ovšem vybrané dopisy řeší nás, domorodce, kteří je bohužel nechceme, a tudíž je třeba nás podrobně prozkoumat, aby na naše strachy a předsudky bylo možné ordinovat léčbu,“ vysvětluje Hoffman.

Hackeři si totiž většinu komunikace nechali pro sebe, aby premiéra zdiskreditovali v očích veřejnosti. „Důležitější, než co kdo ‚milému Slávkovi‘ radí, je, jak si on počíná. Politika je uměním všeho možného, proto pokud voličům nelze vymýt mozky, nezbývá, než jejich myšlenky brát v úvahu,“ míní Hoffman a dodává, že je možná na čase vyrazit do ulic mezi lidi a nespoléhat se na mínění odborníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…