Vzpomeňte si na Káju Maříka, vyzývá komunistka Stropnického a poslance

09.03.2014 18:40

Vzpomeňte si na krásný kraj Káji Maříka, vyzývá ve svém textu komunistka Pavla Šlahúnková. Reaguje tak na rozhodnutí ministra obrany Martina Stropnického, který hodlá podpořit návrh zákona o zrušení vojenského újezdu v Brdech.

Vzpomeňte si na Káju Maříka, vyzývá komunistka Stropnického a poslance
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herec Martin Stropnický

„Ministr obrany Martin Stropnický bude podporovat návrh zákona o zrušení vojenského újezdu Brdy. Argumentuje tím, že na jeho přípravě pracovalo mnoho odborníků, ale návrh zákona v Poslanecké sněmovně leží a různě se upravuje a přehazuje již 2,5 roku. Společné jednání zástupců dotčených krajů a ministerstev minulý týden kupodivu nepřineslo nic nového,“ píše ve svém tiskovém prohlášení Pavla Šlahúnková.

„Zákon má omezit územně, ekologicky a vojensky několik vojenských újezdů v republice, např. i jihočeské Boletice. V každém regionu se vedou diskuse pro a proti, ale nejsou tak protikladné jako u újezdu v Brdech. Co se za vším skrývá?“ ptá se.

„Z pohledu vojáků se s Brdy již nepočítá, hejtman Plzeňského kraje obhajuje zachování historických hranic kraje a rozdělení území mezi oba kraje a středočeský hejtman je váhavý, chce ještě počkat a vše propočítat, promyslet,“ popisuje kandidátka do Evropského parlamentu za KSČM.

Zároveň se obává, zda za tím vším nejsou ještě jiné úmysly. „Doufám, že si poslanci při svém rozhodování vzpomenou na krásný kraj Káji Maříka, který by bylo škoda zkazit developerskými a různými podnikatelskými záměry,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…