Vzpomínáte na Petra Tluchoře z ODS? Teď promluvil o Babišovi, figuře organizovaného zločinu

15.11.2018 19:46

Svědectví Babiše mladšího již třetí den plní titulky novin. Teď se ke kauze vyjádřil Petr Tluchoř, nyní již bývalý politik ODS, na Facebooku. Nejdříve se vypořádal s novináři: „Pánové a paní Kroupa, Kmenta, Slonková, Wollner a další nehledají pravdu. Oni svou pravdu jednoduše mají“. Ale k Babišovi vlídná slova nemá: „Andrej Babiš z mého pohledu dnes představuje nejviditelnější figuru organizovaného zločinu u nás“. A dodává, že své konkurenty likviduje mnoha způsoby. „On hraje na jiném hřišti, s jinými pravidly, s koupeným rozhodčím,“ tvrdí o premiérovi.

Vzpomínáte na Petra Tluchoře z ODS? Teď promluvil o Babišovi, figuře organizovaného zločinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Tluchoř

„Moji milí, přiznám se, že nemám povětšinou rád tzv. investigativní novináře,“ uvádí svůj příspěvek. „Nevěřím jim ani nos mezi očima. Pánové a paní Kroupa, Kmenta, Slonková, Wollner a další nehledají pravdu. Oni svou pravdu jednoduše mají. Někdy si k ní dojdou sami, někdy ji mají jako vnější zadání. Oni pak své reportáže lepí tak, aby jejich předem danou pravdu potvrdily a vybraný cíl zneškodnily,“ obviňuje novináře.

Anketa

Co soudíte o Miroslavu Kalouskovi?

hlasovalo: 43933 lidí

„Nevím, jestli AB spáchal dotační podvod při stavbě Čapího hnízda, nevím, jestli spáchal daňový únik při nákupu korunových dluhopisů. Trestný čin ‚poškozování zájmů Evropské unie‘ dokonce cítím jako problematický a v českém právním řádu jako nadbytečný. Ale chci, aby to řádně vyšetřila policie a rozhodl nezávislý a spravedlivý soud,“ tvrdí dále Tluchoř.

Ale pak obrací na Andreje Babiše: „Vidím, že děti AB do jeho kriminálních kauz nezatáhl hyenismus novinářů, ale AB sám. Taky vidím, že o hyenismu dnes mluví v souvislosti s novinářskými praktikami především ti, kterým nikdy takové praktiky nevadily a u ‚takynovinářů‘ z holdingu jim často hlasitě tleskali“. Pouhý náznak podezření ze zneužití psychiatrie a ruský ‚pečovatel‘ ho prý lidsky opravdu děsí.

„Jsem nešťastný z toho, že 29 let po listopadu 89 je v čele vlády naší země agent Státní bezpečnosti. Jsem přesvědčen, že 17. listopad se nemůže obejít bez toho, abychom si tuhle ostudu všichni připomněli,“ připomíná sametovou revoluci.

Někde údajně před časem napsal, že vedle pádu bolševika v listopadu 89 slavil příchod vlády pravidel. Respektuje, že někdo vyhrál volby, sestavil většinu a prosazuje věci, se kterými nesouhlasí. To považuje za demokracii. Chce, aby pravidla platila pro každého,  tedy nejen, aby je každý dodržoval, ale také aby byla dodržována směrem k němu. Aby každý měl právo a možnost se řádně hájit.

„Andrej Babiš z mého pohledu dnes představuje nejviditelnější figuru organizovaného zločinu u nás,“ obviňuje premiéra. „K útokům na své byznysové i politické konkurenty, či přímo k jejich likvidaci používá nejen svá média, ale podle všeho i své lidi ve finanční správě, policii a státním zastupitelství. Za trochu falešné považuji volání po jeho porážce ve férové politické soutěži, jako jediné možné a respektu hodné cestě jeho odchodu z politiky. On žádnou férovou politickou soutěž nevede. On hraje na jiném hřišti, s jinými pravidly, s koupeným rozhodčím,“ popisuje údajné Babišovy metody a dodává: „Tohle se mi honí hlavou a na těch mých miskách vah to Andrej rozhodně nevyhrává“.

Celý text příspěvku:

Moji milí, přiznám se, že nemám povětšinou rád tzv. investigativní novináře. Nevěřím jim ani nos mezi očima. Pánové a paní Kroupa, Kmenta, Slonková, Wollner a další nehledají pravdu. Oni svou pravdu jednoduše mají. Někdy si k ní dojdou sami, někdy ji mají jako vnější zadání. Oni pak své reportáže lepí tak, aby jejich předem danou pravdu potvrdily a vybraný cíl zneškodnily.

Nevím, jestli AB spáchal dotační podvod při stavbě Čapího hnízda, nevím, jestli spáchal daňový únik při nákupu korunových dluhopisů. Trestný čin „poškozování zájmů Evropské unie“ dokonce cítím jako problematický a v českém právním řádu jako nadbytečný. Ale chci, aby to řádně vyšetřila policie a rozhodl nezávislý a spravedlivý soud.

Vidím, že děti AB do jeho kriminálních kauz nezatáhl hyenismus novinářů, ale AB sám. Taky vidím, že o hyenismu dnes mluví v souvislosti s novinářskými praktikami především ti, kterým nikdy takové praktiky nevadily a u „takynovinářů“ z holdingu jim často hlasitě tleskali. 
A musím říct, že i jen náznak podezření ze zneužití psychiatrie a ruský „pečovatel“ mě lidsky opravdu děsí.

Jsem nešťastný z toho, že 29 let po listopadu 89 je v čele vlády naší země agent Státní bezpečnosti. Jsem přesvědčen, že 17. listopad se nemůže obejít bez toho, abychom si tuhle ostudu všichni připomněli.

Někde jsem před časem napsal, že vedle pádu bolševika jsem v listopadu 89 slavil příchod vlády pravidel. Respektuji, že někdo vyhrál volby, sestaví většinu a prosazuje věci, se kterými nesouhlasím. To je demokracie. Chci také, aby pravidla platila pro každého. Nejen, aby je každý dodržoval, ale také aby byla dodržována směrem k němu. Tedy například, aby každý měl právo a možnost se řádně hájit.

Andrej Babiš z mého pohledu dnes představuje nejviditelnější figuru organizovaného zločinu u nás. K útokům na své byznysové i politické konkurenty, či přímo k jejich likvidaci používá nejen svá média, ale podle všeho i své lidi ve finanční správě, policii a státním zastupitelství. Za trochu falešné považuji volání po jeho porážce ve férové politické soutěži, jako jediné možné a respektu hodné cestě jeho odchodu z politiky. On žádnou férovou politickou soutěž nevede. On hraje na jiném hřišti, s jinými pravidly, s koupeným rozhodčím.

Tohle se mi honí hlavou a na těch mých miskách vah to Andrej rozhodně nevyhrává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…