Vzpoura v okolí Miloše Zemana. A související komentář: Blbe! Zavařil jsi jim...

15.08.2016 12:34

Útvar ochrany prezidenta se blíží krizi. Podle serveru Aktuálně.cz hrozí ochrance kolem prezidenta republiky Miloše Zemana rozklad, kdy třetina nejzkušenějších bodyguardů zvažuje, že na protest odejde.

Vzpoura v okolí Miloše Zemana. A související komentář: Blbe! Zavařil jsi jim...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Anketa

Který církevní představitel má vaši důvěru?

hlasovalo: 2231 lidí

Ke krizi u ochranky hlavy státu Miloše Zemana dochází v době, kdy sídlo českého prezidenta posiluje svoji ochranu kvůli hrozbě terorismu. Prezidentovi bodyguardi totiž nesouhlasí s velitelem Zdeňkem Šimanem, který podle nich přijímá chybná rozhodnutí. Například jim vadí počet policistů bezprostředně chránících prezidenta či jejich výběr ohrožený snižujícími se požadavky na vycvičenost. „Služby jsou špatně plánovány a dochází tak k přetíženosti policistů,“ píše server. Jeden z ochránců poté serveru dodal, že situace už nejde skousnout. „A nejde jen o to, že Miloše Zemana střeží nezkušení ochránci,“ prozradil a zmínil také snížení počtu ochránců prezidenta v bezprostřední blízkosti ze čtyř na tři. 

„Výběrová řízení se změnila ve frašku – přijímáni či povyšováni jsou hlavně kamarádi kamarádů, a ne ti, co v této profesi něco znamenají. Po našich výhradách či připomínkách nenásleduje diskuse, nýbrž jen tresty a výhrůžky,“ dodává s tím, že Šimanovi vadí všichni zkušení hradní ochránci s vazbami na bývalé prezidenty. Bodyguardi si stěžují také na šikanování a permanentní bossing. 

Původní text ZDE.

„Prezident určitě neví, jak nekompetentně je útvar řízen. Věří zkrátka Šimanovi, s nímž už se dlouho zná,“ uvedl další z bodyguardů. Proti Šimanovi vystupují i další, kteří tvrdí, že byl do té doby pouhý vedoucí směny bez sebemenších manažerských zkušeností. Šiman vystřídal v čele útvaru Petra Dongrese, a to po kauze loňského vyvěšení obřích červených trenýrek místo prezidentské standarty.

„Útvar ochrany funguje perfektně a pan prezident je spokojen se změnou v jeho čele. Zdeněk Šiman má jeho absolutní důvěru,“ zastal se vedoucího mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Podle něj je v útvaru prezidentovy ochrany cítit i lepší atmosféra a nedochází k žádným problémům. Prezident Šimana považuje navíc za svého přítele, jenž ho chránil ještě jako premiéra a jezdíval k němu na návštěvu na vysočinskou chalupu.

Ke zpřísněným bezpečnostním opatřením při vstupu na Pražský hrad se pak vyjádřil i Ondřej Neff na svém serveru NeviditelnýPes.cz. Podle jeho názoru je odpovědí státu na rostoucí hrozbu teroristického nebezpečí buzerace. „Zdá se, že navždy, nebo přinejmenším na dlouhou dobu, ustala příležitost pro příjemnou procházku Pražským hradem. Toto dědictví po generacích předků bude napříště přístupné jen za cenu bezpečnostní prohlídky,“ všímá si Neff. A komentuje i případ, kdy muž ostentativně a schválně pronesl přes hlídkující strážníky dvaceticentimetrový nůž.

„Milý rozumprdný blbe!“ započal Neff svůj dopis onomu muži. Popsal následně svou první bezpečnostní prohlídku v roce 1987, kterou zažil. „Časem jsem si zvykl. Od té doby se vše zpřísňuje, úměrně tomu, jak přibývá vražedných atentátů. Policisté konající tento filcunk dobře vědí, že atentáty nekonají sedmdesátiletí starci, jako jsem já, a jen z profesní otrlosti jim není trapné mi osahávat pohlavní orgány, když mě šacují poté, co moje endoprotézy kyčlí vyvolaly v ochranném rámu poplach. Nekonají je české manželské páry s pinglem. Policisti to vědí. Jenže musí zapřít zdravý rozum a předpis je nutí k takzvaně rovnému přístupu ke všem,“ zmínil Neff. Podle jeho slov se tak policisté na Hradě zachovali jako normální rozumní lidé. „Zavařil jsi jim průser. Příště to bude jiné a fronty budou delší,“ tituluje znovu muže blbem.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…