Wagenknecht, kterého prý profackoval Babiš, si našel novou práci

22.06.2016 15:25

Lukáš Wagenknecht, bývalý první náměstek ministra financí Andreje Babiše, nastupuje do investigativního oddělení Empresa Media. „Média mě vždy přitahovala,“ tvrdí Wagenknecht, který opustil Babišovy služby krátce poté, co médii proletěla zpráva o jejich konfliktu, který údajně vyústil fackou od místopředsedy vlády.

Wagenknecht, kterého prý profackoval Babiš, si našel novou práci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý 1.náměstek ministerstva financí Lukáš Wagenknecht

Wagenknecht dostal nabídku stát se součástí týmu společnosti Empresa Media, která spravuje časopis Týden a ekonomicko-politický magazín Faktor S. „Analytická práce v ekonomických tématech mě vždy bavila a jsem rád, že ji mohu nyní uplatnit zase v poněkud jiném prostoru,“ řekl při nástupu na pozici.

Empresa Media takto ve snaze upevnit si pozici na českém trhu rozšiřují své investigativní oddělení, které se podílí na tvorbě nejen již zmíněných tiskovin, ale nově i obsahu TV Barrandov, pro kterou vytvoří „unikátní formát televizní publicistiky“.

„I v letošním roce pokračujeme v investicích do naší mediální skupiny, jejichž cílem je ještě více posílit naši pozici na trhu,“ uvedl předseda představenstva skupiny Jaromír Soukup, pro kterého je posílení investigativního oddělení klíčové. „Lukáš Wagenknecht v průběhu své profesní kariéry prokázal své schopnosti; věřím, že je uplatní i u nás,“ dodal.

Wagenknecht, který vystudoval hospodářskou politiku na Univerzitě v Pardubicích, se od roku 2003 pohyboval ve státní správě. Zviditelnil se pak v roce 2014, kdy jej na začátku února přijal do svých služeb Andrej Babiš, který ho jmenoval 1. náměstkem pro oblast finančního řízení a auditu.

Mezi oběma muži však údajně panoval velký konflikt, jelikož Wagenknecht se odmítal podřídit Babišovým příkazům. Jedna z takových hádek, kdy Wagenknecht nepodepsal smlouvu s BDO IT, která měla zařídit supervizi elektronických pokladen, údajně skončila tím, že Babiš dal svému náměstkovi facku.

„Hádka měla vyvrcholit ve fyzické napadení, o kterém sice všichni na ministerstvu mluví, ale nikdo to neviděl,“ uvádí Echo24.cz. Podobných sporů mezi oběma muži však bylo více. Babiš tehdy nařčení z fyzického napadení svého podřízeného odmítl s tím, že s ním žádné spory nemá. Dva měsíce na to jej však z funkce odvolal.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…