Wagnerová tepe policii: Jak je možné, že neví, čeho je šibenice symbolem

02.08.2015 19:46

Senátorka Eliška Wagnerová se pozastavila v rozhovoru pro server Neovlivní.cz nad tím, že "normální policajt neví, čeho je symbolem šibenice". "To mě bere ďas," uvedla v souvislosti s demonstrací proti přijetí uprchlíků, na které pochodovali i lidé s šibenicemi a policie proti nim nezasáhla.

Wagnerová tepe policii: Jak je možné, že neví, čeho je šibenice symbolem
Foto: hns
Popisek: Senátorka Eliška Wagnerová.

"Pro mě je velká otázka, jestli mají hnutí pana Okamury (a některá další) právo existovat, když jejich čelní představitelé prohlašují to, co mnohdy prohlašují," uvedla Wagnerová s tím, že by se i v řadách policistů zcela jistě neměli vyskytovat všelijací xenofobové. "Stát - a tito lidé to jsou všichni reprezentanti státu - se musí sám chovat tak, že dává dobrý vzor. Tam to začíná," dodala Wagnerová.

Problémem soudnictví je dnes podle ní především délka řízení. "A pak bych řekla, že pořád ještě není úplně ideální personální skladba justice. Pokud jsme dříve říkali, že v justici je moc starých soudců, tak teď se tam nahrnula velká dávka těch úplně mladých," zkonstatovala s tím, že chybí především kvalitní střední generace.

Když by si měla vybrat jedno jméno, koho by uvedla jako osobnost, uvedla Pavla Rychetského. "A to jak z povahy činnosti, ale i jeho osobností, protože je věrohodný. Ostatní instituce, to je bída s nouzí," řekla.

Podle ní by bylo zároveň fér, kdyby v politice či v ekonomice bylo více žen a byl by jednodušší kariérní postup pro ženy. "Protože – marná sláva – pokud ženy představují polovinu populace, tak by se měly zhruba plus minus v tomto počtu vyskytovat prakticky všude. Považovala bych za rozumné nastavit poměry tak, aby ženy měly příležitost, když se jí chtějí chopit. S kvótami bych začala uvnitř politických stran, tam je zakopaný pes," řekla s tím, že pro ni dnes už kariéra není vůbec důležitá. "Já už mám svůj vrchol za sebou, to byl Ústavní soud. Teď už se člověk snaží přispět nějakou troškou do mlýna a snaží se prosazovat myšlenky, které by měly být mnohem samozřejmější, než jsou. To znamená promítání ústavních hodnot do politického života, do tvorby zákonů atd," uzavřela bývalá ústavní soudkyně.

  • Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…