Wollner nastupuje k Šafrovi. Až mu skončí doložka, tak ho i uvidíte

21.02.2023 16:53 | Ze sítí

Bývalý moderátor České televize Marek Wollner nastupuje do redakce Fora24. Bude hlavním editorem politické sekce Týdeníku FORUM. Smlouvu Wollner podepsal s ředitelem vydavatelství Pavlem Šafrem dnes, do nové redakce nastoupí od 1. března. Na svém facebookovém profilu o tom informoval sám Wollner, informovala o tom i redakce Fora24.

Wollner nastupuje k Šafrovi. Až mu skončí doložka, tak ho i uvidíte
Foto: archiv ČT
Popisek: Novinář a spisovatel Marek Wollner

Podle smlouvy by měl Wollner později připravovat projekt video- a audioobsahu, a tím obohatit nabídku internetového deníku Forum24.

„Termín spuštění tohoto projektu bude respektovat ustanovení smlouvy Marka Wollnera s Českou televizí, jež neumožňuje, aby novinář mohl produkovat videoobsah okamžitě, a sám Wollner klade u tohoto projektu důraz na profesionální přípravu,“ píše server Forum24.cz. Až bývalé hvězdě ČT vyprší konkurenční doložka, budou jej čtenáři moci i poslouchat a sledovat.

Wollner opustil Českou televizi po sporu ohledně jeho způsobu řízení, a to po 24letém působení. Předtím pracoval v Lidových novinách, ale i v týdeníku Respekt či v časopise Týden, který spoluzakládal.

„Redakce deníku Forum24 a Týdeníku FORUM vítá nástup Marka Wollnera a slibuje si od jeho příchodu posílení reportážního rozměru i nový důraz na svobodnou kritickou žurnalistiku,“ konstatuje server.

„Tak je to venku. Díky za nabídku Pavlu Šafrovi a redakci Forum. Těším se na novou kapitolu,“ poznamenal Wollner na svém facebookovém profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášeli. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

21:45 Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášeli. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

V posledních letech důvěra v lékaře u části české populace značně utrpěla. Kvůli covidu se, podle bý…