Xaver pohovořil o kandidatuře Železného do čela ČT. Úplně to zabil. Padla při tom slova o ejakulaci

22.08.2020 6:33

„Zamiloval jsem se do myšlenky, že by byl ředitelem České televize Jakub Železný,“ zaznělo během pátečního živého vysílání od radního České televize Luboše Xavera Veselého. Kdyby se o ředitelském postu ČT hlasovalo nyní, měl by prý Železný Xaverův hlas jistý. A to nebylo vše. Nechyběla i prognóza, zdali by byl Železný dobrým ředitelem.

Xaver pohovořil o kandidatuře Železného do čela ČT. Úplně to zabil. Padla při tom slova o ejakulaci
Foto: Repro Youtube
Popisek: Moderátor Luboš Xaver Veselý

Anketa

Měl by se omezit či zdanit odtok zisků nadnárodních firem z České republiky?

98%
2%
hlasovalo: 21634 lidí
Radní ČT během vysílání hovořil například o Bělorusku, zmínil třeba, že si u nás není jistý, že jsou informace o dění v zemi, které se k nám dostávají, přesné. U zahraničních zpráv se prý už několikrát setkal s tím, že je čeští žurnalisté přenášejí necelistvě.

U východních zpráv zůstal i poté a hodnotil možnou otravu ruského opozičního vůdce Alexeje Navalného. „Je to hrozný. Zdá se mi to podivný, ale na druhou stranu je to v Rusku… v Rusku je možné všechno,“ podotkl k případu Veselý.

A pak došlo na slova, která zřejmě mnohé překvapí. „Zamiloval jsem se do myšlenky, že by byl ředitelem České televize Jakub Železný,“ pronesl Veselý. Kdyby se o ředitelském postu hlasovalo nyní, měl by prý Železný jeho hlas jistý. „Kdyby se volilo zítra nebo na příští radě, tak bych mu pravděpodobně dal hlas. Chtěl bych být u toho, když ředitelem České televize bude někdo z rodiny Železných. Prostě, proč ne. Ten člověk ty ambice má,“ vyřkl Xaver.

Vedlejším efektem by dále podle radního bylo i to, že by měl při sledování České televize jako divák větší požitek. „Raději bych pana Železného viděl v kanceláři než na obrazovce,“ zaznělo.

Následně ovšem Veselý doplnil, že si „vůbec nemyslí“, že by Železný nebyl dobrým ředitelem. „Já jsem na to připraven. Nevím, jestli to není něco, čemu se říká předčasná ejakulace, uvidíme,“ uzavřel.

Moderátor Jakub Železný, jedna z nejviditelnějších tváří veřejnoprávní České televize, možnost kandidatury na ředitele ČT vyjevil v nedávném rozhovoru pro DVTV.

Během něj moderátor Martin Veselovský připomenul Železného slova v ČRo, že těsně před jeho padesátinami bude konkurz na generálního ředitele České televize. Moderátor ČT svého bývalého kolegu zklamal a kandidaturu v jeho pořadu nevyhlásil, ale vysvětlil, že o ní vážně uvažuje.

„Uvažuji o tom nikoliv proto, že toužím se stát jakýmkoliv vedoucím pracovníkem, neřkuli ředitelem čehokoliv. Netoužím po tom. Ale mám pocit, že i věci, o kterých jsme si tady povídali dneska, jsou pro mě natolik zásadní, že by bylo dobré je nabídnout jako téma. Někomu, kdo bude třeba posuzovat, jestli instituce typu ČT se bude za pár let posouvat tam nebo jinam. Takže z tohoto důvodu o tom opravdu vážně uvažuji,“ pronesl Železný.

Pokud by se nakonec Železný ke kroku skutečně odhodlal, může počítat i s další podporou, ta je sice, vzhledem k tomu, že generálního ředitele volí samotná rada, symbolická, ale i tak jej může ke kroku povzbudit. „Kuba je slušnej a statečnej člověk a budu se radovat, když do toho půjde,“ podpořila již svého kolegu moderátorka 168 hodin Nora Fridrichová.

O moderátorovi se v poslední době hovoří velmi často. Největší rozruch vzbudil svým výrokem o Miladě Horákové, kdy uvedl , že „vyhodí“ ze studia hosty, kteří by se jen slovem dotkli komunisty zavražděné političky Milady Horákové.

Xaver tato slova následně parodoval, když sdílel fotku kvašených okurek, které hrdinně padly při rozhovorech. „Slibuji: když kdokoli (byly takové pokusy) zkusí se jich jen slovem dotknout, ze studia takového hosta prostě vyhodím,“ ozvalo se od radního.

Byť příští zasedání Rady ČT v duchu volby nového ředitele televize nebude, Železný se diskusi ohledně své osoby nevyhne. Místo hlasování o jeho zvolení však půjde o stížnosti na jeho osobu.

Pozornost na svou osobu moderátor upnul nejen v rámci výroků o Horákové, nýbrž i kvůli dalšímu tvrzení, že „má právo“ během vysílání ČT odsuzovat někdejšího prezidenta generála Ludvíka Svobodu i fakt, že se po něm nadále jmenuje jedno pražské nábřeží.

Železný si myslí, že nejenže tím nic neporušuje, ale dokonce jedná přesně v mezích zákona o protiprávnosti komunistického režimu.

Pokud by to jeho kritikům nestačilo, naběhl si naposledy známý moderátor tím, že „udal“ policistu, který měl prý nasazenou nevhodnou roušku. Šlo o šátek s jakýmsi logem. To se Železnému nelíbilo a na Twitteru to oznámil v příspěvku, kde označil i oficiální kanál Policie ČR. Ani na jednom ze svých výroků nevidí moderátor ani milimetr ničeho špatného.

Podstatné je, že v této věci se za svého podřízeného nepostavil ani nejvyšší šéf, tedy generální ředitel České televize Petr Dvořák. Ten na minulém jednání Rady ČT slova Jakuba Železného o vyhazování ze studia zkritizoval. „Myslím si, že je to trochu za čárou,“ uvedl šéf ČT.

Kam se celá kauza okolo osoby známého moderátora a možného aspiranta na ředitele České televize posune, bude více jasné příští středu 26. srpna, právě tehdy se totiž Rada ČT sejde na svém zasedání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: rak

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …