Z ČSSD zní sranda o Vítězslavu Jandákovi. Který od „socanů“ odešel

27.05.2020 9:34

Vítězslav Jandák ohlásil politický comeback v podobě kandidatury do Senátu za hnutí ANO. V obvodě Pelhřimov, který má již od vzniku horní komory v držení nejdéle sloužící senátor Milan Štěch, by rád uspěl i proti kandidátovi ČSSD, za kterou dlouhé roky dělal poslance a rovněž ministra.

Z ČSSD zní sranda o Vítězslavu Jandákovi. Který od „socanů“ odešel
Foto: Repro - Česká média
Popisek: Vítězslav Jandák při rozhovoru

Anketa

Prospívá České republice účast ČSSD na vládě?

hlasovalo: 9361 lidí

„Na hnutí ANO se mi líbí, že má tah na branku,“ vyznal se současný člen Rady Českého rozhlasu. V jihočeské organizaci, která jej oslovila, prý poznal samé slušné lidi. „A je tam určitá míra vlastenectví, což je dnes strašně nepopulární slovo,“ dodal.

V současné sociální demokracii se Jandákovi nelíbí zejména zahraniční politika Tomáše Petříčka, ale rovněž působení Jany Maláčové na Ministerstvu práce, kvůli kterému se podle něj může položit celá česká ekonomika. „To nejsou sociální demokraté, ale takoví zvláštní mladí lidé, kterým nerozumím,“ vysvětlil. A podobné je to prý i s předsedou Janem Hamáčkem. Ti lidé si podle něj žijí ve svém vlastním světě, s nikým se nebaví, a přesně proto dnes ČSSD nemá 32 procent voličů jako v minulosti, ale asi čtyři.

Jandák nicméně odmítá, že by se jednalo o „zradu“ sociální demokracie. „Pozastavil jsem členství v ČSSD v roce 2017, když jsem byl zvolený do Rady Českého rozhlasu a odešel jsem znechucen ze Sněmovny,“ vysvětlil pro Novinky.cz. Již předtím prý ale dlouho cítil „nedorozumění“ s vedením strany.

CELÝ ROZHOVOR ZDE.

Tato slova nevydýchal Jan Chvojka, předseda poslaneckého klubu ČSSD, který Jandákovi připomněl, že ještě v roce 2017 mu tehdejší padesátka poslanců ČSSD byla dobrá, aby jej zvolila do Rady Českého rozhlasu. „Drobné nedorozumění nejspíš bylo, když se nechal mj. 50 poslanci ČSSD zvolit do rady,“ napsal posměšně bývalý ministr pro lidská práva.

Pod jeho příspěvkem se rozjela velmi „veselá“ diskuse, která probrala vše pikantní z Jandákovy minulosti. Vzpomenuto bylo množství stran, kterými prošel (ještě před ČSSD Republikánská unie, pak lidovci a ODS), a dokonce i jeho „červený nos z chlastu“, který se prý v české politice nosí.

Sám Jan Chvojka pak s vysmátým smajlíkem dodal, že kouzlo Jandákova politického úspěchu asi bude v tom, že hrál v Popelce, na což přišla odpověď, že „už tehdy se vyhýbal povinnostem a pobíhal s floutky po lese“.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…