Z České televize odchází klíčový zaměstnanec. Drtinové je to líto

11.12.2013 10:01

Editor jednoho z nejsledovanějších pořadů zpravodajské veřejnoprávní televize ČT24 Jan Rozkošný v televizi končí. Informoval o tom server iHNed.cz. Rozkošný své rozhodnutí odůvodňuje tím, že kvůli úsporným opatřením vedení televize už není schopen zaručit dosavadní kvalitu pořadu.

Z České televize odchází klíčový zaměstnanec. Drtinové je to líto
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize

Podle serveru jsou Události, komentáře jedním z nejsledovanějších pořadů zpravodajského kanálu veřejnoprávní České televize. Každý den je sleduje více než dvě stě tisíc lidí. Jan Rozkošný byl editorem pořadu od roku 2007.

"Spolu s dalšími škrty ve zpravodajství ČT, které se přímo dotýkají i Událostí, komentářů a které nemůžu nijak ovlivnit, mi nezbývá než přiznat, že s velkou pravděpodobností nedokážu v současné atmosféře zaručit coby editor i nadále kvalitu Událostí, komentářů v dlouhodobější perspektivě," cituje server Rozkošného.

Z České televize odchází úplně, skončí na přelomu roku. V poslední době jde v Událostech, komentářích o další výraznou změnu. V srpnu vedení televize přeřadilo moderátora Bohumila Klepetka do pořadu Hyde park. Vyměnil si post s Lukášem Dolanským. Management ČT zároveň z pozice moderátorky odvolal Danielu Drtinovou, ta v současnosti má vlastní pořad Interview Daniely Drtinové, který je vysílán od pondělí do čtvrtka vždy od půl sedmé večer.

Podle Drtinové pořad odchodem Rozkošného přichází o významnou osobnost. Rozkošný patřil také k těm, kteří s odvoláním Drtinové nesouhlasili. Podepsal se i pod srpnové prohlášení Martina Veselovského, podle nějž sesazení moderátorky "vyvolává obavy ze snahy otupit hlavní zpravodajskou relaci ČT24 během předvolební kampaně".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…