Z Hájkova Protiproudu: Německo se probouzí. Běženci každý den něco spáchají, média to zamlčí, ale lidé to vědí

30.12.2015 21:21

Ondřej Höppner se na webu Protiproud Petra Hájka zamýšlí nad tím, čeho se můžeme v příštím roce dočkat v Německu. Tamní elity se prý totiž už probouzejí a sčítají ztráty v uprchlické katastrofě. Zdá se, že naše západní sousedy nečeká nic pěkného. Svět prý balancuje na hraně zničení. A média o tom bohužel často mlčí, neb se nemalá část z nich změnila na šiřitele státní propagandy.

Z Hájkova Protiproudu: Německo se probouzí. Běženci každý den něco spáchají, média to zamlčí, ale lidé to vědí
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

„Německá mašina se hroutí do sebe a pára stoupá. Neuplyne den, kdy by v souvislosti s migrační vlnou nevzplály dům, auto či nebyl někdo zraněn. Je jen otázkou času, kdy dojde na území Německa k sebevražedným útokům podobným těm, které se staly před pár týdny v Paříži. Svět balancuje na prahu poslední války a ‚vůdci‘ na úsvitu této strašné hrozby pořádají konferenci o počasí. Zhroucení naší civilizace je blízko. Nezbývá, než věřit, že se mu dá ještě zabránit – a Německo jako nejvýkonnější evropská ekonomika je k tomu klíčem,“ zahajuje svou úvahu autor.

I německá společnost se prý dělí na „MY“ a „ONI“. Do první skupiny patří všichni, kteří se obávají přílivu uprchlíků do země, a ambiciózní politici, jež se nebojí upozorňovat na rizika, která migranti představují. Höppner zmiňuje např. Die Linke, Alternativu pro Německo či Piráty. Do skupiny ONI patří migranti a politici tradičních stran, kteří uprchlíky hájí i navzdory vlastním lidem. Zářným příkladem takového chování je německá kancléřka Angela Merkelová. Ta se vstřícným chováním k uprchlíkům snaží vylepšit obraz Německa ve světě, jenže ve skutečnosti v zemi jen zvyšuje riziko teroristických útoků. Tak to alespoň vidí autor.

Celý text najdete zde.

Svou roli v celé krizi sehrávají i média. Celostátní média prý „drží basu“ s Merkelovou a zkreslují realitu. Němci jim proto přestávají věřit. „Vliv sociálních médií přispěl k tomu, že stále více lidí hodnotí jako příčinu krize hrabivost Západu (USA), agresivní snahu získat kontrolu nad klíčovou surovinou dneška – tedy ropou a potřebou vytvářet nová odbytiště zbraní – pod záminkou vývozu tzv. demokracie. Dochází ke schizmatu, které je v Německu nové: Významná část veřejnosti už připouští, že co se píše v médiích, nemusí být všechno pravda. Ještě poměrně nedávno nepředstavitelné,“ podotýká Höppner.

Německá tištěná média prý navíc ve velké míře převzala roli vychovatelů a šiřitelů propagandy. Dozvídáme se z nich sice, že v Německu narůstá počet útoků na přistěhovalce i na zařízení, kde mají být ubytováni, ale už se neřeší, proč k nim dochází. Jejich strůjci jsou označováni za černé ovce, aniž se bere v potaz, že může jít i o běžné Němce, kteří se jen bojí o své životy. Němci totiž vidí, že jejich země nezvládá nápor milionu uprchlíků. I díky nim nás v celé Evropě může čekat velmi třaskavý rok 2016. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…