Z Hájkova webu: Teleskopickými obušky pokojné soužití s Romy nezařídíte

23.07.2013 10:08

Občanské svobody, které jsou vedle naší státnosti nejcennějším politickým statkem občanů ČR, a za které mnozí obětovali dokonce své životy, jsou nyní podle iniciativy D.O.S.T. v ohrožení. Na webu Protiproud.cz publikovalo vedení iniciativy prohlášení, reagující na pochybné události v Českých Budějovicích.

Z Hájkova webu: Teleskopickými obušky pokojné soužití s Romy nezařídíte
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Michal Semín

Tam v posledních týdnech dochází k protestům proti přístupu k romské menšině a jejím problémům. Tyto protesty jsou policií rozháněni a demonstranti, prezentovaní jako „extremisté“, zatýkáni. „Nedávný policejní zásah proti demonstrantům v Českých Budějovicích byl podle našeho názoru zcela neadekvátní situaci, nepřiměřený, neetický a nepřijatelný,“ prohlašuje k tomu D.O.S.T.

Poprvé od Listopadu 1989 se prý můžeme setkat s podivnými policejními metodami, jako je bezdůvodné napadání kolemjdoucích občanů, nebo nasazení agentů provokatérů, kteří se pohybují mezi občany, verbálně je radikalizují, aby vzápětí přičinlivě začali z davu vytahovat vybrané jedince, kteří jsou následně seřezáni obuškem a zatčeni. Zveřejněné záběry z demonstrací údajně vyvolávají dokonce otázky, zda policisté nebyli nějakým způsobem stimulováni, neboť jejich chování je zcela neadekvátní.

Celý text ZDE

Nezbytné řešení problému soužití s minoritami, po kterém se již dlouho volá, je podle D.O.S.T. svazováno ideologií multikulturní společnosti, která vede k jednostrannosti ve vystupování politiků, komentátorů a lidskoprávních aktivistů. Trvalé obviňování české majority z rasismu vede k odmítání a rozčílení veřejnosti, která vede k událostem, jaké nastaly v Českých Budějovicích.

Reakce represivních složek na tyto částečně pochopitelné společenské tlaky je šokující, ale svým způsobem prý pochopitelná. Nelze prý přehlédnout, že k těmto událostem došlo na pozadí politických událostí, ve kterých hrají podstatnou roli nadstandardními vztahy propojené policejní a trestně činné orgány. Ty se za pomoci části médií etablují jako samostatné mocenské centrum. A nijak nevýznamné, D.O.S.T. připomíná výrok Václava Klause, že tyto orgány „mají potenci zlikvidovat celý politický systém“.

Podle iniciativy se proti takovému vývoji musí postavit politici, kterým leží na srdci svobodná budoucnost občanů, ale rovněž policisté, kteří nevnímají svou profesi jako politicky úkolované násilné komando. Pod tímto prohlášením je podepsaný předseda iniciativy D.O.S.T. Michal Semín a místopředseda Petr Bahník.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…