Z Letné se má stát v zimě atrakce za 3 miliony, Zeman na olympiádu pojede

04.12.2013 18:17

Vláda dnes opět přerušila projednání návrhu na prezentaci českého průmyslu na olympijských hrách v Soči 2014 za 19 milionů korun. Vládě Ministerstvo průmyslu a obchodu navrhlo, že si pronajme plochy v Českém domě v Soči a plochu na pražské Letné. Nadlimitní zakázku už dvakrát projednala vláda.

Z Letné se má stát v zimě atrakce za 3 miliony, Zeman na olympiádu pojede
Foto: Radim Panenka
Popisek: Miloš Zeman se zdraví s veterány Rudé armády, kteří osvobozovali Prahu

Začíná se naopak rýsovat česká účast na slavnostním ceremoniálu k zahájení her. Pražský hrad dnes oznámil, že do Soči pojede prezident Miloš Zeman a účastní se i recepce pro nejvyšší představitele, kterou organizuje ruský prezident Vladimir Putin. Zvláštní schůzka obou prezidentů se v tuto chvíli neplánuje, řekl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Předchozí prezident Václav Klaus se loni účastnil zahájení Letních olympijských her v Londýně.

Olympijské hry v Soči se budou konat od 7. do 23. února příštího roku a rozděleny při nich budou medaile ze sedmi sportů a 98 disciplín. Proč vláda opět přerušila jednání o zakázce na propagaci českého průmyslu, má objasnit premiér Jiří Rusnok před novináři. Podle návrhu má být veřejná zakázka zadána Českému olympijskému výboru (ČOV), který vlastní exkluzivní práva na reprezentaci pod oficiálním logem olympijských her a České olympijské akciové společnosti, která je oficiální marketinkovou agenturou ČOV.

Z Letné se stane atrakce za 3 miliony

Pronájem prostor přímo v Soči činí 15,75 milionu korun bez DPH. Pronájem plochy na Letné, kde má stát Olympijský park, přijde na 3,2 milionu korun. V parku na Letné má Český olympijský výbor vybudovat park pro fanoušky olympiády s velkoplošnými obrazovkami, několika pódii, ale i s obrovskou bruslařskou plochou, hokejovými hřišti, oválem pro běh na lyžích, laserovou biatlonovou střelnicí, snowparkem a hřištěm na curling.

ČOV tak chtěl navázat na úspěšný projekt Českého domu v Londýně, kde se potkávali sportovci a fanoušci. Rusko, kde se koná příští olympiáda, je podle šéfa Svazu průmyslu a dopravy Jaroslava Hanáka významný trh pro tuzemské firmy a podnikatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …