Z Marksové na Babiše. Vláda projedná převod některých podílů ve státních firmách

28.08.2015 16:27

Vláda projedná v pondělí návrh na převod podílů ministerstva práce a sociálních věcí ve společnostech ČEZ a E.ON SE na ministerstvo financí. Důvodem je fakt, že MF má pro výkon akcionářských práv státu ve firmách specializovaný odbor, uvedlo ministerstvo financí.

Z Marksové na Babiše. Vláda projedná převod některých podílů ve státních firmách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

U společnosti ČEZ jde o 0,41 procenta na základním kapitálů a v případě společnosti E.ON SE o 0,183 procenta. Český stát drží v největší tuzemské energetické společnosti zhruba 70 procent akcií, samotné ministerstvo financí mělo v ČEZ ke konci července 69,37 procenta. Ve případě společnosti E.ON stát vlastní podle informací MF právě převáděný podíl. 
    

"Důvodem pro změnu příslušnosti hospodaření je skutečnost, že ministerstvo financí na rozdíl od ministerstva práce a sociálních věcí disponuje specializovaným odborným útvarem, který se zabývá výkonem akcionářských práv ve společnostech strategického významu a vykonává akcionářská práva k majoritnímu podílu státu ve společnosti ČEZ," uvedlo MF. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…