Z ODS je prý zastaralá a zastydlá parta. S kritikou uprchlíků nevystačí

18.01.2016 21:27

Komentátor Martin Fendrych na serveru Aktuálně.cz zhodnotil víkendový kongres občanských demokratů. A bohužel pro Petra Fialu a jeho spolustraníky to není hodnocení právě příznivé. ODS nabízí zastaralé recepty v měnící se době. Správně sice brojí proti Babišovi, jenže by musela dělat mnohem více, aby mohla zase vyhrávat volby, na což se možná ODS třese.

Z ODS je prý zastaralá a zastydlá parta. S kritikou uprchlíků nevystačí
Foto: JT, tan
Popisek: Z ostravského kongresu ODS

ODS má za sebou volební kongres. Šéfem strany zůstal Petr Fiala. Podle komentátora možná proto, že strana vlastně nemá nikoho silnějšího. Říká sice, že je připravena znovu vládnout, ale co nabízí, pokud se to opravdu stane? Nízké daně a větší svobodu. Oboje už slibovala a lidé si to pamatují. Jak by například měla vypadat ona svoboda? Fiala třeba hájil svobodu médií, což je v pořádku. Jenže se vnucuje otázka, zda nejde jen o klacek na šéfa ANO Andreje Babiše, když na druhé straně mlčí k tomu, co se děje v Polsku.

A to není vše, ODS sice správně kritizuje elektronickou evidenci tržeb, ale už je ticho, pokud jde o hrozivě rostoucí počet policistů, které navíc nikdo moc nekontroluje. Občanští demokraté už se možná těší na to, až budou mít policii „pod palcem“.

Celý komentář najdete zde.

ODS také tvrdě kritizuje EU. To je také stará známá písnička. Alternativou nám má být národní stát. V situaci, kdy jsme s EU spojeni pupeční šňůrou. Naši exportéři v drtivé většině vyvážejí do EU. ODS také patří mezi strany varující před přílivem uprchlíků. Jenže to už dělá nejen Andrej Babiš, ale řada dalších, a to podstatně hlasitěji. Na tomto poli už je tedy jaksi přecpáno.  

„Jaká je ta nová, po vládnutí žíznící ODS? Zastaralá, zastydlá parta. Silně antibabišovská, což je O.K. Silně antisocialistická. O.K., je to pravicová strana. Ale taky silně protiunijní. Místo silné EU nabízí národní stát. Hmm, jen aby ódeesku Brusel nevzal za slovo. Jsme na Unii životně závislí. Silně, levně, populisticky antiimigrační. U protiuprchlíků už je ale tlačenice, s tím ODS voliče nenažene. Andrej Babiš do téhle party patří taky, dnes už nahlas tvrdí, že uprchlíky přijímat nemůžeme a basta,“ shrnul Fendrych.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…