Z Prahy do vesmíru. Dolínek chce jako poslanec budovat kosmickou agenturu

20.10.2018 7:26

Slavný sociální demokrat Petr Dolínek má nový plán. Z vedení Prahy sice zmizí a již nebude radním pro dopravu, ale jako poslanec teď míří podstatně výš než na pražský magistrát. Míří do vesmíru.

Z Prahy do vesmíru. Dolínek chce jako poslanec budovat kosmickou agenturu
Foto: Archiv
Popisek: Země

Sociální demokrat Petr Dolínek měl v posledních letech v Praze na starosti dopravu a Pražané mu u voleb spočítali všechny uzavírky, objížďky a výluky v MHD. Dolínek a s ním i celá ČSSD dopadli na „velkém magistrátu“ zhruba stejně neslavně jako sedláci u Chlumce. Příští čtyři roky v pražském velkém zastupitelstvu nezasedne ani jeden sociální demokrat.

Dolínek se však nejen svým volebním Waterloo nenechává  odradit, ale míří k výšinám. Podle informací deníku MF Dnes si naplánoval nemálo peněz daňových poplatníků do jakési české obdoby americké vesmírné agentury NASA.

„Napsal jsem panu premiéru Babišovi. Chtěl jsem požádat, abychom měli schůzku na úrovni ministra dopravy, potažmo pana premiéra, a abychom se dohodli, zda není nejlepší čas na vznik kosmické agentury,“ citoval poslance list.

Česko už dnes investuje do vesmírného výzkumu stovky milionů korun ročně a nově vzniklá agentura by prý mohla jednotlivé projekty zastřešit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…