Z Reflexu varují Babiše: Na toho Okamuru dojedete

12.11.2017 11:29

Možností, jak získat podporu při skládání orgánů Poslanecké sněmovny a při sestavování vlády, už vítěz voleb Andrej Babiš moc nemá. Za určitých podmínek mu při prvním pokusu sestavování budou nápomocní komunisté a Tomio Okamura. Jenže na jakoukoli spolupráci s nevyzpytatelnou Stranou přímé demokracie doplatí nakonec i sám šéf hnutí ANO.

Z Reflexu varují Babiše: Na toho Okamuru dojedete
Foto: top09.cz
Popisek: Viliam Buchert

Tomio Okamura je sice fenoménem české politické scény, pokud by se však realizovaly některé jeho vize, Česká republika se dostane do velkých problémů. „Například Okamurova umanutost, pokud jde o vyvolávání referend, by v případě hlasování o Evropské unii mohla mít fatální ekonomické dopady,“ uvedl v komentáři šéf webu Reflex.cz Viliam Buchert.

Česko podle něj alternativu k členství v EU momentálně nemá. Nadřazené a často nepochopitelné chování Bruselu je v mnoha věcech mimořádně problematické, ale na vystoupení z EU bychom finančně tvrdě doplatili.

„Okamurova Strana přímé demokracie je organizací jednoho muže. Předsedovi sekunduje pouze místopředseda a poslanec Radim Fiala, který je bývalým členem ODS,“ upřesnil Buchert s tím, že v mnoha případech by bylo lepší, kdyby vůbec nikdy nemluvili a nikde nevystupovali.

Strana přímé demokracie bojuje proti nelegální migraci a radikálnímu islámu, což jsou skutečně velké problémy Evropy, mnoho poslanců, členů a příznivců strany ale vede k čirému rasismu. Podle Viliama Bucherta ale členové SPD nedokážou rozlišit základní pojmy a mnohá vystoupení členů SPD k dalším problémům a otázkam jsou absurdní.

Do očí bijící je ale podle Bucherta to, jak Andrej Babiš dokonale dokázal využít slabin ČSSD a KDU-ČSL ve společném kabinetu, který nám v posledních čtyřech letech vládl. „To dobré využil pro sebe, to špatné hodil na socialisty a lidovce,“ dodal s tím, že ti pak ve volbách zaplakali.

Karty se ale mohou obrátit a to samé se může stát i Babišovi, pokud se bude jako premiér jakkoli paktovat s Okamurou a jeho SPD, se kterými zatím míří do pekla. Pak bude zbytečné v cizině vysvětlovat, že to myslel jinak.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…