Z hrobů ruských vojáků prý mizí jména

29.08.2014 12:37

Z hrobů ruských vojáků, kteří zřejmě pomáhali proruským separatistům v boji proti ukrajinské armádě, ve středu zmizely cedulky se jmény. Reportéři, kteří se na hřbitov přijeli podívat, byli napadeni neznámými útočníky. Upozornil na to server Echo24.

Z hrobů ruských vojáků prý mizí jména
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hřbitov, ilustrační foto

Ruští vojáci údajně patřili do sedmdesáté šesté výsadkářské divize, která podle serveru Ruská planeta operuje v Pskovské oblasti, nicméně dotyční se zřejmě účastnili bojů na Ukrajině, kde byli zabyti. Pochováni jsou prý nedaleko ruského Pskova, na hřbitově ve vesnici Vybuty. Ve středu si na jejich hrobech zařádili vandalové, když z nich odcizili cedulky s jejich jmény, a tak z pohřbených vojáků učinili neznámé osoby.

Novináře ze serveru Ruská planeta, TV Dožď a Fontanka, kteří se na hřbitov přijeli podívat, navíc napadli neznámí útočníci. Jeden z reportérů na sociální síti Twitter uvedl, že jim dva útočníci ve sportovním oblečení propíchali kola u auta a snažili se vylomit dveře. Některým z nich údajně prý dokonce vymazali paměťové karty z elektronických zařízení. Podle britské stanice BBC mělo být novinářům vyhrožováno smrtí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…