Z našich kauz osvobodil nás zlatý Klaus, zni v recesistické písni

22.01.2013 19:28

Hudební skupina Peterka & spol nazpívala novou recesistickou píseň Amnestie. Dozvíme se zde, že aktéry kauz osvobodil zlatý Santa Klaus nebo že amnestovaní nejsou žádní zloději, ale příště už budou krást chytřeji. Skladbu je možné shlédnout na serveru youtube.cz

Z našich kauz osvobodil nás zlatý Klaus, zni v recesistické písni
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věznice Pankrác

S amnestií, kterou prvního ledna 2013 vyhlásil prezident Václav Klaus nesouhlasí většina občan. Svůj nesouhlas a případnou frustraci z tohoto aktu si však vybíjejí způsobem klasicky českým a to humorem. Hudební skupina Peterka & spol. nazpívala satirickou píseň s názvem Amnestie, kde se posluchači dozví, že kradení se v Česku vždycky vyplatí.

Satirické video lze shlédnout ZDE

Podepsal perem z Chile

"Začínáme nový život, tři dva jedna start, pro začátek máme jen pár miliard. Bezúhodně sednem čistý k čistému, požehnáme spolu tomu systému. Co se divíte, že jsem bral z konkurzů tuzérka, odjakživa jsem Berka a ne neberka," zpívá skupina.

Věznicím se prý ulevilo a amnestovaní jsou šťastní, protože Santa zamet všechno pěkně do kouta. Zpěváci volají nazdar civile, podepsal to perem co má z Chile, čímž se trefují nejen do amnestie samotné, ale i do staršího případu, kterým Klaus vzbudil pozornost doma i ve světě. Za vlády Santa Klause bylo prý vždy vše v pořádku a byl to nejhezčí čas země, neboť všichni měli čisté restříky. Tak se možná bude jednou vzpomínat na tuto éru.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

8:32 Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

Ve Velké Británii došlo podle serveru The Telegraph k zásadnímu průlomu, co se týče odškodňování lid…