Z obvodních ředitelství pražských strážníků odejde 25 lidí

26.12.2013 21:24

Městská policie chce k začátku února zrušit 25 pracovních míst na obvodních ředitelstvích. Propouštění se dotkne i vedoucích pracovníků. Ušetří tak stovky tisíc korun ročně. Ředitel strážníků Eduard Šuster v rozhovoru pro ČTK řekl, že tímto krokem budou dořešeny téměř všechny personální změny.

Z obvodních ředitelství pražských strážníků odejde 25 lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo městské policie

Šuster po svém nástupu do funkce zahájil řadu změn, snížil počet náměstků, dalších vedoucích pracovníků i úředníků. Od začátku září tak na úkor úřednických pozic přibylo v ulicích 170 strážníků. Změny se dotkly 250 pracovních míst, což je deset procent z celkového počtu zaměstnanců městské policie.

"Navrhujeme zrušení pětadvaceti míst na patnácti obvodních ředitelstvích. Budeme o tom ještě jednat s odbory," uvedl ředitel. Poslední fáze reorganizace se dotkne 19 pracovních míst s příplatkem za vedení a šesti lidí působících v administrativě. Na většině obvodních ředitelství se sníží počet zástupců ředitelů, někde ze čtyř na dva. Konkrétní úsporu spojenou s organizačními změnami vyčíslí městská policie do jara.

Náprava přebujelosti

Ředitel strážníků se už dřív nechal slyšet, že se takto snaží napravit přebujelost, která v městské policii byla v minulosti. Účelem je podle něj napravit dosavadní nesystémový stav, kdy někteří vedoucí šéfovali pouze jednomu nebo dvěma podřízeným. Smyslem také bylo dostat co možná největší počet zaměstnanců do přímého výkonu služby a zlepšit tak bezpečnostní situaci v Praze. Slibuje si od toho úspory a zlepšení bezpečnostní situace v Praze.

Městská policie se pod vedením Šustera zbavila nepotřebného vybavení, vrátila hlavnímu městu hummery, vznášedlo a desítky zbraní. Na příští rok plánuje výběrová řízení, mimo jiné na některé služby a vybavení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…