Z poplatku u lékaře dluh 17 tisíc. Pošlou na vás exekutora

13.07.2011 7:23

Pokud jste zapomněli zaplatit třicet korun u lékaře nebo jste někde ztratili doklad o zaplacení, stáváte se dlužníky. Ze třiceti korun se pak může stát dluh až 17 tisíc a vše může skončit až u exekutora.

Z poplatku u lékaře dluh 17 tisíc. Pošlou na vás exekutora

Zdravotnická zařízení musí dluh vymáhat, nebo jim samotným hrozí sankce. Najímají si na to často vymahačské firmy, které nemají slitování. Pacientů, kteří záměrně či neúmyslně poplatek u lékaře nezaplatili, jsou v Česku tisíce. „Podle našich zkušeností se vymáhání těchto pohledávek v poslední době skutečně množí," řekla Právu prezidentka Exekutorské komory Jana Tvrdková.

Z třiceti korun exekuce - vymahačké firmy si mnou ruce

„Pacientovi, který poplatek nezaplatil, je poslána výzva. V případě, že opět nezaplatí, je pohledávka přenechána vymahačské společnosti. Ta od nemocnice dluh odkoupí. Samozřejmě, někdy to může dospět až do exekuce," řekl Právu pracovník Fakultní nemocnice Na Bulovce.

O vymahačské agentury není nouze, často se nemocnicím samy vnucují, aby jim poliklinika prodala dluh. „O takové agentuře zatím neuvažujeme. Možná pouze u případů chronických neplatičů," řekl Právu ekonomický náměstek Fakultní nemocnice v Hradci Králové Václav Honek.

Čtěte více:

Nedvědová (KSČM): Exekuce státní nebo soukromé? 

Heger hodlá zvednout poplatky u lékaře

Platí, ale nechápou. Lidé neznají význam poplatků u lékaře 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…