Z recepce na Hradě: Socani zkur...i, na co sáhli, a vědí to. Byli pobledlí. Vysmátý Okamura, Babiš se fotil. Ve vzduchu bylo něco jasně cítit

30.10.2017 6:48

Končící poslankyně TOP 09 Kristýna Zelienková i bývalý mluvčí ODS Václav Musílek se vyjádřili k rozdaným vyznamenáním prezidenta Miloše Zemana na Pražském hradě u příležitosti státního svátku 28. října.

Z recepce na Hradě: Socani zkur...i, na co sáhli, a vědí to. Byli pobledlí. Vysmátý Okamura, Babiš se fotil. Ve vzduchu bylo něco jasně cítit
Foto: ReproFoto: ČT24
Popisek: Prezident Miloš Zeman udělil státní vyznamenání.

„Na Hradě je pozdvižení. Senátoři za ČSSD navrhli na vyznamenání premiéra Sobotku, ale Zeman to blbě přečetl a dal to Luďkovi,“ rýpla si Zelienková do ocenění herce Luďka Soboty. „Po udělování vyznamenání mi není dobře. Prezident vzdával hold komerci a posmíval se poraženým ve volbách,“ povzdechla si také Zelienková. V hlavním projevu podle ní ukázal, jak pohrdá elitami. 

Anketa

Znepokojuje vás zdravotní stav prezidenta Zemana?

21%
79%
hlasovalo: 8490 lidí

„Takže ten, kdo chodí do kina jen na Kameňák, protože Forman je pro něj nafoukaná elita, má po včerejšku pocit nadřazenosti a chuť řídit přinejmenším ministerstvo kultury. To už v tomto státě ale jednou bylo, že vzdělaní, kultivovaní a schopní byli označeni za záškodnickou inteligenci a buržoazní chátru. Je to úplně zvrácené. Prosím, zkusme elitám vracet pocit nepostradatelnosti pro společnost,“ uzavřela svůj příspěvek.

Václav Musílek se pak podělil o své zážitky z recepce na Hradě. Podle jeho slov zde byli k vidění pobledlí a velmi plaše se tvářící socani. „Asi jim konečně došlo, že ta dlouhá párty, během níž tady zkur.....li, na co sáhli, končí. Nebude se mi po nich stýskat. Na ně směřovala Zemanova poznámka, že jim to přeje,“ sdělil Musílek. Zároveň tam dle jeho slov nebyli pravdoláskaři (TOP 09, KDU-ČSL, STAN). „Asi ještě dohrávali loňskou causu ‚strýček Brady‘. A také někde přemítali o volebním výsledku. Nikomu tam nechyběli. Určitě i jim to Zeman přál,“ dodal Musílek. 

„Filip se usmíval úplně stejně jako vždycky. Asi už taky ví své, ale celou dobu ho podezřívám, že to své rudošství jenom hraje. A klidně bez něj může být. To Dolejš vypadal mnohem ustaraněji. Možná mu došlo, že mu to do důchodu nevydrží,“ podotkl pak Musílek ke komunistům.

„Piráta jsem žádného neviděl nebo nepoznal. Nevím. Když to tak zůstane, žádná škoda. Pro Okamuru měla kampaň dvě pozitiva. Jednak dostal přes 10 procent, jednak zhubnul, takže už nemá takovou nařvanou funkcionářskou hubu. Měl ji celou dobu od ucha k uchu, jako by tomu taky pořád nevěřil,“ sdělil také Musílek. 

„Ódéesáci vypadali zamyšleně. Zřejmě v duchu řešili, co s Václavem Klausem mladším. Václav Klaus starší to viděl jasně: ‚Oni ho vyloučí,‘ na potkání sděloval se svým sarkastickým úsměvem. Že by měl zase pravdu? Livie vypadala skvěle,“ řekl Musílek. 

Největší hvězdou byl podle Musílka Babiš. „Nutno podotknout, že se choval vzhledem k situaci skromně. S lehkým úsměvem shlížel na davy gratulantů a žadatelů o společnou fotku. Neodmítl ji ani obsluhujícím učnicím. I když nejste jeho fanoušky – a to tedy rozhodně ne – charisma a jistou vnitřní sílu mu nejde upřít,“ dodal. 

Závěrem pak sdělil, že bylo cítit politické střídání stráží. „To, po léta konstantní, končí. Nové se tvoří. Třeba to nebude tak strašné, jak to na první pohled vypadá. Každopádně to bude jiné. Jaké skutečně, to ještě nevědí ani hlavní aktéři,“ uzavřel.

Celý příspěvek Kristýny Zelienkové:

Po včerejším udělování vyznamenání mi není dobře. Prezident Zeman vzdával hold komerci a posmíval se poraženým ve volbách: " ... nepochybuji o tom, že byly i slzy, a některým to přeju", projevil při zahajování recepce nebývalou dávku zlomyslnosti. V hlavním projevu zase ukázal, jak pohrdá elitami. Takže ten, kdo chodí do kina jen na Kameňák, protože Forman je pro něj nafoukaná elita, má po včerejšku pocit nadřazenosti a chuť řídit přinejmenším ministerstvo kultury. To už v tomto státě ale jednou bylo, že vzdělaní, kultivovaní a schopní byli označeni za záškodnickou inteligenci a buržoazní chátru. Je to úplně zvrácené. Prosím, zkusme elitám vracet pocit nepostradatelnosti pro společnost.

Celý příspěvek Václava Musílka: 

Poznatky z včerejší recepce na Hradě

1. pobledlí a na rozdíl od minulých let velmi plaše se tvářící socani. Asi jim konečně došlo, že ta dlouhá párty, během níž tady zkur.....li na co sáhli, končí. Nebude se mi po nich stýskat. Na ně směřovala Zemanova poznámka, že jim to přeje.
2. žádní pravdoláskaři (TOP09, KDU-ČSL, STAN). Asi ještě dohrávali loňskou causu strýček Brady. A také někde přemítali o volebním výsledku. Nikomu tam nechyběli. Určitě i jim to Zeman přál.
3. ve výčtu poražených (když pominu zoufalce Robejška, který se tvářil, jakoby tomu nemohl pořád uvěřit) ještě zmínka o komunistech. Filip se usmíval úplně stejně jako vždycky. Asi už taky ví své, ale celou dobu ho podezřívám, že to své rudošství jenom hraje. A klidně bez něj může být. To Dolejš vypadal mnohem ustaraněji. Možná mu došlo, že mu to do důchodu nevydrží. 
4. teď k těm úspěšnějším. Piráta jsme žádného neviděl nebo nepoznal. Nevím. Když to tak zůstane, žádná škoda. (Bartoš tam prý byl, ale neviděl jsem ho.Taky se bez pohledu na něj obejdu).
5. pro Okamuru měla kampaň dvě pozitiva. Jednak dostal přes 10 procent, jednak zhubnul, takže už nemá takovou nařvanou funkcionářskou hubu. Měl ji celou dobu od ucha k uchu, jakoby tomu taky pořád nevěřil, ale v opačném gardu než Robejšek. 
6. ódéesáci vypadali zamyšleně. Zřejmě v duchu řešili, co s Václavem Klausem mladším. Václav Klaus starší to viděl jasně: "Oni ho vyloučí," na potkání sděloval se svým sarkastickým úsměvem. Že by měl zase pravdu? Livie vypadala skvěle.
7. největší hvězdou byl Babiš. Nutno podotknou, že se choval vzhledem k situaci skromně. S lehkým úsměvem shlížel na davy gratulantů a žadatelů o společnou fotku. Neodmítl ji ani obsluhujícím učnicím. I když nejste jeho fanoušky - a to tedy rozhodně ne - charisma a jistou vnitřní sílu mu nejde upřít.

Sumárum: bylo cítit politické střídání stráží. To, po léta konstantní, končí. Nové se tvoří. Třeba to nebude tak strašné, jak to na první pohled vypadá. Každopádně to bude jiné. Jaké skutečně, to ještě nevědí ani hlavní aktéři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…