Z vrbětického areálu se dnes začne odvážet munice

02.02.2015 6:28

Ve Vlachovicích-Vrběticích na Zlínsku dnes začne vyskladňování munice z jednoho ze skladů v tamním areálu, řekla ČTK zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková. V areálu loni vybuchly dva sklady s municí.

Z vrbětického areálu se dnes začne odvážet munice
Foto: Daniela Černá
Popisek: Výstražná tabule

Munice bude nejprve zkontrolována, poté by ji zástupci jedné z firem měli odvézt k novému majiteli. Transport bude v gesci firmy, která bude materiál přemísťovat. "Předpokládáme, že vyskladňování munice bude probíhat denně po několik týdnů," uvedla Kozumplíková. Již dnes by mohl odjet první kamion.

Ani napadaný sníh odvoz munice neohrozí

Přestože o víkendu napadl ve Vrběticích sníh, vyskladňování není podle mluvčí ohroženo. Pyrotechnici v areálu udržovali sjízdnost komunikací.

Podle Ministerstva vnitra bylo v 27 skladech v areálu uloženo asi 7000 tun materiálu včetně 1000 tun výbušniny. Firmy, které si sklady pronajímají, část munice odvezou svým zákazníkům. Zbytek se přemístí do skladů v Květné na Svitavsku.

Oba vybuchlé sklady si pronajímala Imex Group

Ve Vrběticích vybuchl loni v polovině října sklad číslo 16 s 58 tunami vojenského materiálu včetně munice a počátkem prosince sklad číslo 12 s 98 tunami vojenského materiálu. Oba objekty si pronajímala firma Imex Group. Při prvním výbuchu zahynuli dva její zaměstnanci.

Policie obě události vyšetřuje jako úmyslné obecné ohrožení, pracuje na nich speciální tým policejního prezidia. Bezpečnostní okruh kolem areálu střeží armáda. Uzavřena zůstává silnice mezi obcemi Haluzice a Lipová.


 

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…