ŽIVÉ VIDEO Okamura s Le Penovou a Wildersem na Václaváku. Dorazili i odpůrci, atmosféra houstne

25.04.2019 17:08

Je to tady! V 17 hodin odstartovala na Václavském náměstí demonstrace svolaná hnutím SPD Tomia Okamury, na které se chystá vystoupit francouzská politička Marine Le Penová nebo nizozemský politik Geert Wilders. Jejich odpůrci, kteří do centra Prahy také dorazili, pískali v době, kdy náměstím zněla česká hymna.

ŽIVÉ VIDEO Okamura s Le Penovou a Wildersem na Václaváku. Dorazili i odpůrci, atmosféra houstne
Foto: PL.cz
Popisek: Okamura, Le Penová a Wilders na Václavském náměstí

Okamura na dlouho chystané demonstraci přivítal neúspěšnou francouzskou kandidátku na prezidenta Marine Le Penovou, předsedkyni francouzské Národní fronty, a nizozemského krajně pravicového politika Geerta Wilderse. Hudební doprovod k demonstraci nabídla skupina Ortel hrající v horní části náměstí.  

Demonstranti si s sebou přinesli velké množství českých vlajek, nechyběl ani prapor platformy D.O.S.T. a na náměstí stojí také petiční stánek SPD.

Na celou akci dohlížela policie. Ve spodní části Václavského náměstí současně probíhala demonstrace proti krajně pravicovým politikům. Odpůrci Tomia Okamury, Marine Le Penové a Geerta Wilderse pískali během národní hymny „Kde domov můj“.

Hlasitý pískot se ozýval i poté, co hymna skončila. K mikrofonu se přesto postavili první řečníci. Na pódiu je vítal první místopředseda SPD Radim Fiala.

Slovo dostala britská politička Janice Atkinsonová, která demonstrantům oznámila, že volba hnutí SPD Tomia Okamury je volbou pro právo zvolit si czexit. „Já bych si moc přála, abyste si ho zvolili, ale jak vidíte na případě brexitu, není jednoduché odejít z Evropské unie,“ upozornila dáma.

Na pódium vystoupil také zástupce bulharské strany Vůle. Je mu prý ctí zavítat do Prahy a říct nahlas, že se i v Bulharsku chystá na Evropské volby „Chceme dát novou naději jak naším zemím, tak Evropě. Během posledních let jsme byli svědky chybných politik. A to zvláště ve spojitosti s běženci, byli jsme svědky diktátu z Bruselu,“ hřímal bulharský politik.

Podle řečníka je na čase vrátit právo na rozhodnutí jednotlivým národům. Je na čase, aby šanci dostali noví politici, kteří v čele vlasteneckých stran Evropu promění, politici s národním cítěním. „Chceme silnou Evropu a silné prosperující národy. Jsme přizváni bojovat za právo rodiny, za práva člověka, ne za evropské úředníky,“ volal bulharský host. Věří, že právě tyto ideje mohou uspět.

Mezi tím policie české republiky žádala odpůrce krajně pravicových politiků. Výzva policie České republiky. „Jménem zákona vás vyzývám, abyste zanechali svého protiprávního jednání a nenarušovali řádné ohlášení shromáždění. V případě neuposlechnutí této výzvy může dojít k užití donucovacích prostředků,“ oznámili strážci zákona.

Policie odpůrce opakovaně vyzývala, aby zanechali protiprávního jednání a přestali narušovat řádně povolenou akci. Ti si ale podle reportéra ParlamentníchListů.cz z výzev nic nedělají a pokračují v hlasitých projevech.

Reportér ParlamentníchListů.cz se pohybuje na rozhraní obou skupin. Můžete sledovat živě, co provádějí Okamurovi odpůrci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…