Za Fischerem nadále stojí jeho podporovatelé z voleb

21.07.2013 12:00

Podporovatelé neopustili Jana Fischera ani poté, co se objevily pochyby o jeho zázračném splacení dluhů z prezidentské kampaně. Serveru Novinky.cz řekli, že Fischer je jako ministr financí člověk na svém místě.

Za Fischerem nadále stojí jeho podporovatelé z voleb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Jan Fischer

Podle někdejšího předsedy volebního výboru kardiologa Jana Pirka by Fischer mohl zužitkovat své kontakty při získávání evropských dotací. Vzhledem k tomu, že působil (Fischer) v Evropské bance pro obnovu a rozvoj jako její viceprezident, tak si myslím, že může být prospěšný ve funkci ministra financí,“ řekl Pirk.

Pirk o Fischerově kampani nemá pochyby

Dodal, že jeho postoj se k Fischerovi nezměnil. O kampani svého kandidáta neměl pochyby. Na druhou stranu upozorňoval na kampaně ostatních kandidátů, například Miloše Zemana. Podle nedávného zjištění Hospodářských novin Zamanovi sponzoři údajně kryli skutečné dárce peněz.

Pirk považuje Fischerovo vysvětlení náhlého splacení dluhů za dostatečné.

Na Fischera nezanevřel ani předseda Sdružení romských občanů v Lysé nad Labem Milan Horvát. „Když člověk někoho podporuje, tak ho bude podporovat, i když je v krizi. Ne jen v době, kdy je na vrcholu,“ upozornil.

Fischer se neměl vracet do politiky, myslí si Hein

Zdrženlivější je divadelní publicista a ředitel divadla Ungelt Milan Hein. Fischera si váží jako odborníka, ovšem měl by se od politiky držet dál.

„Jan Fischer je mým dlouholetým kamarádem a na tom se nic nemění. Sdělil jsem mu, že považuji za chybu, že se vrátil na politické kolbiště. Dle mého se už v čase jeho kandidování na post prezidenta ukázalo, že na život v politice nemá náturu. Měl by se držet svého kopyta, je odborník, mezi "politiky" snad nejvzdělanější muž, ale v tom výbava politika nespočívá, chybí mu vlastnosti, bez kterých se vysoká politika dělat nedá,“ napsal Hein.

Současný ministr financí má nadále podporu Hrušínského

Fischera stále podporuje i herec a ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský. Ten soudí, že se Fischer stal jediným člověkem v ČR, kterému je účelově vyčítán komunismus. Hrušínský si nemyslí, že by Fischer byl nejzadluženějším politikem ve vysoké funkci.

Herec Jan Přeučil Novinkám.cz prozradil, že by podruhé už žádného politika nepodpořil. „Pro mne záležitost skončila s prvním kolem prezidentských voleb a už se k tomu nechci vyjadřovat,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …