Za Hlavu vzhůru! kandiduje extremista. Je to jen mediální nálepka, brání ho Bobošíková

18.09.2013 21:29

Za volební blok Jany Bobošíkové Hlavu vzhůru! kandiduje v Libereckém kraji i Jan Kopal. Člověk, který byl členem několika extrémně pravicových stran, například Vlastenecké republikánské strany, Pravé alternativy či Národně sociálního bloku. Založil také stranu s názvem Národní domobrana a podepsal akci D.O.S.T. Na jeho minulost upozornil server Týden.cz.

Za Hlavu vzhůru! kandiduje extremista. Je to jen mediální nálepka, brání ho Bobošíková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková v televizním studiu

Na Facebooku Kopal zveřejnil svou fotografii, na níž pózuje v uniformě z doby hitlerovského Německa. V příspěvcích na svém blogu se netají nenávistí k bývalému prezidentovi Václavu Havlovi, kterého označuje za zaprodance a vlastizrádce, píše o nutnosti národní hrdosti a propaguje myšlenky akce D.O.S.T., která se staví proti homosexualitě.

Kopal bývá často médii označován jako „pravicový extremista“, on však takové přízvisko odmítá. Považuje se prý za historika a novináře. Taková povolání uvedl i v kandidátní listině volebního bloku Hlavu vzhůru!. "To je problém médií a jejich nálepek. Já si tuhle nálepku nevybral. Myslím si, že pravda vítězí. Jestli někdo považuje pravicový extremismus za největší nebezpečí, tak já si myslím, že největší nebezpečí pochází z Bruselu," nechal se slyšet.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

"Kdo vyřkl takové hodnocení? Média ať si píší, co chtějí," uvedla pro Týden.cz Bobošíková. Nevadí jí prý ani fakt, že se o Kopala v souvislosti s činností Národně sociálního bloku zajímala policie. "Policie se zajímala i o mě v kauze krize České televize asi ve sto trestních oznámeních. A jsem naprosto bezúhonný člověk. Pokud byl pan Kopal pravomocně odsouzen, tak se mě ptejte. Jestli se o někoho zajímá policie, nebo o něm píše nějaký plátek, to pro mě není rozhodující," odvětila.

Před pěti lety přitom Kopal patřil ke kritikům Bobošíkové a na svém blogu jí doporučil, aby se postavila do čela politické strany trpaslíků po boku herce Jiřího Krytináře a mluvčího exministra zdravotnictví Tomáše Cikrta. „K tomu by se přidali i trpaslíci duchem, kterým se na naší politické scéně daří, a to bez rozdílu politických stran. Rázem by se ze strany minoritní mohla stát strana většinová. Na Hrad by si dosadili Sněhurku (třeba Janu Bobošíkovou, která má s převleky bohaté zkušenosti). A je hotovo - země plná trpaslíků,“ psal tehdy. Svůj názor prý na ni změnil v době, kdy Bobošíková působila jako europoslankyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…