Za Kasla v Praze kandiduje muž, který strávil sedm let ve vězení

30.09.2014 19:56

Na kandidátce Demokratů Jana Kasla se objevil i muž, který si v devadesátých letech odseděl sedm let. Šlo o podvod s dotací a původně byl odsouzen k devíti rokům nepodmíněně. Jde o Jana Beera, který dnes působí jako ředitel učiliště pro vězně. Jan Kasl soudí, že je nyní Beer ve svém oboru respektován a má právo na druhou šanci.

Za Kasla v Praze kandiduje muž, který strávil sedm let ve vězení
Foto: 65 Demokratů Jana Kasla
Popisek: Jan Kasl

Anketa

Byla léta 1990-2014 pro naši zemi úspěšná?

12%
88%
hlasovalo: 66563 lidí

Dnes třiačtyřicetiletý Jan Beer na začátku devadesátých let spolu s kamarádem získal dotaci 1,5 milionu korun z fondů tehdy již postupně likvidovaného Socialistického svazu mládeže (SSM). Peníze Beer s kamarádem utratili, za což byli odsouzeni k mimořádně vysokému trestu. Jan Beer si měl odpykat za mřížemi 9 let, nakonec si odseděl sedm.

Nyní se Jan Beer objevil na dvacátém místě kandidátky do zastupitelstva hlavního města Prahy za hnutí Demokraté Jana Kasla. Redakce ParlamentníchListů.cz se obrátila na vedení hnutí s dotazy, zda Jan Kasl věděl o Beerově minulosti, případně, zda to nevadí ostatním kandidátům.

Po téměř týdnu redakci odpověděl přímo Jan Kasl s tím, že o všem ví od samého začátku. „Jan Beer nám vysvětlil svou minulost a také skutečnost, že je na něj dnes po zahlazení trestu pohlíženo jako na netrestaného. Odpykal si svou blbost a dnes jako ředitel školy ve věznici Jiřice se stará o to, aby se podařilo po skončení trestu navrátit co nejvíce propuštěných do civilního života. Vystudoval k tomu potřebné školy, je respektován v oboru a dostal druhou šanci – i to je třeba,“ reagoval pro ParlamentníListy.cz Kasl.

Jan Beer působí jako ředitel a zřizovatel učiliště pro trestance ve věznici v Jiřicích u Lysé nad Labem. Po propuštění z vězení vystudoval obor sociální práce a sociální politiky na královéhradecké pedagogické fakultě, mediální a komunikační studia na Univerzitě Jana Ámose Komenského v Praze a krátce studoval práva v Brně. V letech 2007 – 2011 působil jako přísedící Městského soudu v Praze, kam ho zvolilo pražské zastupitelstvo, a je členem České kriminologické společnosti.

„Věřím, že vás tyto dopovědi přesvědčí, že nejen já, ale i další kandidáti, kteří podpořili nominaci Jana Beera na 20. místo kandidátky, vědí, co činí,“ dodal k poskytnutým informacím Jan Kasl pro ParlamentníListy.cz.

Kde se vzali demokraté?

Jan Kasl založil vlastní stranu po dlouhodobých sporech, které měl jako lídr hnutí ANO s jeho pražskou předsedkyní Radmilou Kleslovou. K té se někdejší primátor vyjadřuje poměrně často. Naposledy v deníku Metro, kde řekl: „Ano, odešel jsem kvůli doktorce Kleslové, člence korupční koalice v Praze 10. Podle mě je skutečným lídrem ANO pro Prahu ona, vždyť jezdí na foto se svým drdolem a oblečením ve stylu rozvědčice 70. let vedle pana Babiše na tramvajích. Neuměl bych dělat loutku, tak jsem včas odešel. To už jsem zažil v ODS, kde mi chvíli trvalo, než jsem na to přišel. Pak je nutné udělat šmik," prozradil Kasl Babišovu deníku. Kleslová pro ParlamentníListy.cz na adresu exprimátora reagovala stručně: „To je uzavřená kapitola. Každý jdeme svou cestou. Já udělám vše pro to, aby vyhrálo ANO. Jsem přesvědčena, že pro Prahu by to byla skvělá změna. A Praha změnu potřebuje."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…