Za Konvičkou prý stojí političtí podnikatelé. Má jít o dobře známé tváře, i Bártu

27.11.2015 7:00

Martin Konvička může uspět s Blokem proti islámu v příštích volbách. Mezi Čechy, Moravany a Slezany roste strach z uprchlíků, z islámu i z islamismu a právě na tom může Konvička politicky vydělat. Bez peněz budou sice jeho šance menší, ale podle pátečních LN se možná ke zdrojům dostane.

Za Konvičkou prý stojí političtí podnikatelé. Má jít o dobře známé tváře, i Bártu
Foto: Václav Fiala
Popisek: Lídr Bloku proti islámu Martin Konvička (vlevo) a předseda Úsvitu - Národní koalice Miroslav Lidinský

„Potenciálu Konvičky a jeho aliance, ve které se již nyní ocitá sněmovní Úsvit–Národní koalice, Česká suverenita a námluvy probíhají s prohradní Stranou práv občanů (SPO), si podle zjištění LN už všimli zákulisní technologové moci. Tím hlavním má být někdejší mozek Věcí veřejných a obviněný exministr dopravy Vít Bárta. Druhým skloňovaným jménem je bývalý zastupitel ODS a politický podnikatel Tomáš Hrdlička,“ píše deník.

S Bártou Konvičku pojí poslanci zvolení za Úsvit. Někteří z nich totiž vzešli z řad Věcí veřejných, které Bárta zakládal a také vedl. Konvička připouští „občasné kafíčko“, ale nějaké hlubší kontakty odmítá. Odvolává se ale také na poslance Úsvitu, díky nimž může uplatnit určitý vliv ve Sněmovně.

Na pódiu s prezidentem Zemanem stál vedle Konvičky i senátor Jan Veleba (SPO). V posledních sněmovních volbách sice strana propadla, ale podnikatelé napojení na Hrad mohou ve spojení s univerzitním pedagogem Konvičkou cítit možnost k posílení vlastního vlivu. Mezi ně může patřit i Tomáš Hrdlička. Ten se kdysi podílel na zrodu Věcí veřejných a podle deníku má kontakty i s Martinem Nejedlým, poradcem prezidenta Zemana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…