Za ODS bude o Senát v Hradci usilovat končící europoslanec Vlasák

13.06.2014 15:06

Kandidátem ODS pro říjnové senátní volby v obvodu Hradec Králové bude dosluhující místopředseda Evropského parlamentu a bývalý hradecký primátor Oldřich Vlasák. Rozhodl o tom sněm volitelů ODS v obvodu Hradec Králové, řekla dnes ČTK krajská manažerka strany Věra Šenková.

Za ODS bude o Senát v Hradci usilovat končící europoslanec Vlasák
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Oldřich Vlasák

Vlasák v květnových volbách kandidoval do Evropského parlamentu za ODS na čtvrtém místě kandidátky, ale mandát europoslance neobhájil. Zejména díky Vlasákovi však ODS získala v evropských volbách ve stotisícovém Hradci Králové nadprůměrných 14,7 procenta hlasů a skončila s nevelkým odstupem za hnutím ANO a TOP 09. Nynější mandát europoslance Vlasákovi skončí s prvním zasedáním nového parlamentu 1. července.

ODS nikdy v minulosti senátorský post v Hradci Králové nezískala

Vlasák, který je také místopředsedou Svazu města a obcí, setrvání v politice nevyloučil již po prohraných volbách do europarlamentu. Při zdůvodnění své senátní kandidatury připomněl i své známosti s vlivnými lidmi v zahraničí a v Praze. "Věřím, že jako senátor dokážu pro své rodné Hradecko tyto kontakty využít," uvedl.

Vlasák se ve volbách do Senátu na Hradecku utká například s lékařem Jaroslavem Malým (ČSSD), náměstkyní hradeckého primátora Annou Maclovou (KDU-ČSL), hradeckým zastupitelem Lubomírem Štěpánem (KSČM), podnikatelem Pavlem Křížkem (Strana zelených). Současným senátorem je někdejší sociální demokrat a bývalý člen SPOZ Vladimír Dryml. ODS nikdy v minulosti senátorský post v Hradci Králové nezískala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…