Za Prahu eletromobilní. Krnáčová odprezentovala na IDNES.cz své vize moderní metropole

20.03.2017 16:22

„Praha by neměla nést parkovací břímě přijíždějících Středočechů,“ řekla rázně v Rozstřelu serveru iDnes.cz primátorka Adriana Krnáčová (ANO). Podle jejích slov by lidé ze středních Čech měli nechávat auta před Prahou.

Za Prahu eletromobilní. Krnáčová odprezentovala na IDNES.cz své vize moderní metropole
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

Téma parkování bylo otevřeno v souvislosti s nedostatkem záchytných parkovišť P+R. „Středočeši by měli nechávat svá auta u železničních stanic mimo hlavní město, kde by přesedali na vlak,“ míní Krnáčová. Zároveň však dodala, že parkování v metropoli podle jejího názoru zlepší podzemní garáže na pražské Letné a Prašném mostě.

Své pak řekla i k parkovacím zónám. „Vycházeli jsme z požadavků městských částí a lidí, kteří tam bydlí, kteří chtěli, abychom modré zóny vytvořili. Ani když se zaváděly zóny na Praze 1, 2 a 3, nebylo to přijímáno s velkým nadšením,“ poznamenala Krnáčová. Zároveň obhajovala, že ten koncept, který je nastaven, je správný. A dodala, že očekávala, že bude vnímán kriticky.

Závěrem pak Krnáčová uvedla, že by uvítala, kdyby Pražané více využívali elektromobily. „Umím si představit, že živnostníci, kteří by jimi jezdili, by byli zvýhodněni při parkování, a lidé tak měli motivaci si elektromobily pořizovat,“ dodala s tím, že ideální by bylo, kdyby do památkové rezervace směly vjet právě jen elektromobily.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…