Za dluhopisy jsem platil ze svého. Andrej Babiš předložil důkaz

19.02.2017 20:45

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) se ještě jednou vrátil k aféře s korunovými dluhopisy svého holdingu Agrofert, toho času umístěného ve svěřeneckém fondu. Deník totiž zjistil, jak to bylo s pohybem peněz na Babišově soukromém účtu.

Za dluhopisy jsem platil ze svého. Andrej Babiš předložil důkaz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš v pořadu OVM

Server Deník.cz získal informace o Babišově soukromém účtu u Unicredit Bank. Dokazují, že Babiš nakoupil cenné papíry v nominální hodnotě 1 482 269 996 za 1 556 468 332 korun. Potvrdila to sama banka. Babiš na tom nevidí nic špatného. „Tehdy jsem byl podnikatel, pracoval jsem ve prospěch své firmy, mých zaměstnanců a ve svůj vlastní. Politici měli pracovat ve prospěch státu, což neudělali,“ řekl Babiš.

Důrazně odmítl, že by tím ošidil stát, jak nejednou konstatoval předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD). Současný ministr financí konstatoval, že vždy podnikal podle zákonů a není jeho problém, že v zákonech existovala možnost, která umožnila vydělat jak Agrofertu, tak samotnému Babišovi.

Celý článek naleznete zde.

Agrofert vydáním korunových dluhopisů získal potřební finanční prostředky a ministrovi jako fyzické osobě investice vynáší.

Nakonec ještě jednou zopakoval, že on sám je v tom nevinně. „Při projednávání zákona o investičních pobídkách 21. března 2012 padl pozměňovací návrh hospodářského výboru, který měl vést ke zdanění korunových dluhopisů od 1. ledna 2013. Zatímco poslanci ODS byli pro, všichni členové ČSSD hlasovali proti. Pan poslanec Sobotka se zdržel, takže byl vlastně proti. Kalousek se také zdržel. Krátce řečeno, hlasovali pro to, aby Babiš nezdaňoval. A dnes mi to vyčítají a říkají, že to byl trik? Vždyť tomu mohli zabránit. Pan Sobotka nejenže nechtěl dodanit dluhopisy z roku 2012, ale dokonce se zdržel i u návrhu na jejich zdanění od ledna 2013.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…