Za evropské peníze funguje i nevěstinec. Láká německé turisty

19.08.2016 6:45

Zdá se, že v Chebu vědí, jak naplno využít evropské dotace. Majitelka jednoho ze zdejších domů požádala o dotaci na rekonstrukci penzionu pro podporu cestovního ruchu a podle zjištění serveru iDnes.cz tam nakonec vznikl „vykřičený dům“, kam jsou opravdu lákáni „turisté“. Především ti z Německa.

Za evropské peníze funguje i nevěstinec. Láká německé turisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sex. Ilustrační fotografie.

„Na žlutě omítnutém stavení stranou od silnice z Chebu k německé hranici svítí červené srdce a tři růžová písmena. Oficiálně je to Penzion Retro, ubytovací zařízení, které loni dostalo milionovou dotaci z fondů EU na rekonstrukci. Měla podpořit venkovský cestovní ruch. V domě je ve skutečnosti Partynightclub XXX. Na internetových stránkách propagujících sexuální služby láká v němčině na 11 až 15 dívek, přikládá jejich „lechtivé“ fotografie a chlubí se, že otevřel už v prosinci 2015,“ píše server.

Dům byl zrekonstruován z peněz určených na dotační Program rozvoje venkova pro rozvoj venkovského cestovního ruchu. O dotaci požádala majitelka budovy Alexandra Vašků na obnovu fasády a střechy budovy. Nevěstinec však provozuje někdo jiný, s vědomím paní Vašků, která to připustila, ale o tématu se nechtěla bavit.

Teď možná bude muset dotaci vrátit. „Není dodržen účel projektu a není splněno jedno z výběrových kritérií. Dále bylo zjištěno, že podpořený objekt není provozován příjemcem dotace, ale jiným subjektem, čímž byla porušena další podmínka pravidel pro poskytnutí dotace,“ uvedla mluvčí ministerstva Ježková. Jednou z podmínek pro udělení dotace bylo, že objekt bude sloužit rekreačnímu účelu 5 let, tedy až do roku 2020.

Odpovědným vedoucím penzionu je pan Václav Vozka, který trvá na tom, že v penzionu jsou pokoje určené k ubytování hostů, jen dole v domě je bar, která má pronajatý ukrajinská podnikatelka. A spodní část budovy za evropské peníze zateplována nebyla.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…