Za kolik se prodává herák? Mladý topkař Feri se byl podívat na Klinice

02.03.2016 21:35

Mladý teplický politik Dominik Feri (TOP 09) navštívil komunitní centrum Klinika. Podle jeho názoru jde o zajímavý prostor, kam si chodí hrát i matky s dětmi. Ale nelíbí se mu dvě věci. Zaprvé politizace sporu o Kliniku a zadruhé skutečnost, že aktivisté obsadili objekt nelegálně.

Za kolik se prodává herák? Mladý topkař Feri se byl podívat na Klinice
Foto: Archiv DF
Popisek: Dominik Feri, radní města Teplice

„Tak jo, dneska jsem byl na Klinice. Ano, teplický radní se dívá na věci (a ještě k tomu ani ne ve svým městě). Neptejte se mě, za kolik se tam prodává piko a herák nebo jestli už jsou přípravy na celosvětový marxistický povstání hotový,“ napsal Dominik Feri na sociální síti Facebook. Ačkoli je z Teplic, zajímá se i o dění mimo město, ve kterém žije. A na tohle přišel.

Klinika je podle jeho názoru zajímavý prostor, v němž se odehrává řada projektů. Od výuky cizích jazyků až po pořádání koncertů. Proto ho mrzí, že se diskuse o projektu Kliniky tolik vyhrotila. Maminky si tam chodí s dětmi hrát a politický boj jim nepomůže.

Není to prý ale tak, že proti sobě stojí hodní levičáci a „zlá starostka“ z TOP 09 Vladislava Hujová. Starostka ani kdokoli jiný z TOP 09 prý nemá nic proti neziskovému sektoru. Ten se u TOP 09 těší finanční podpoře. Ale je třeba mít na zřeteli také zájmy občanů Prahy 3.

„Mám problém s tím, když se někdo zabarikáduje v domě, drží jej a odmítá jej vydat vlastníkovi, byť intence, ve kterejch tak činí, jsou sebectnostnější. Ale nemám problém s tím přijít na koncík na Kliniku, která bude sídlit v legálně drženém prostoru, a dát si tam limču,“ osvětluje svůj názor Feri.

Feri doslova napsal:

Tak jo, dneska jsem byl na Klinice. Ano, teplický radní se dívá na věci (a ještě k tomu ani ne ve svým městě). Neptejte se mě, za kolik se tam prodává piko a herák nebo jestli už jsou přípravy na celosvětový marxistický povstání hotový.

Vyčíhnul na mě zajímavej, živelně vznikající prostor, v němž lidé dělají všechno možné, od výuky jazyků po koncerty. A právě pro to, jakou hodnotu dle mě má mě mrzí, že se diskuse o něm vyhnala do tak podivný podoby.

Zapojovat v současný situaci do kauzy Klinika politiku je možná dle některých cesta, ale pochybuju, že to dětem, který si tam choděj’ s rodičema hrát, bude co platný. Není to boj svobodomyslných levičáků s Topkou, která jim chce šlapat na krky a vítězství nad komunitní prací oslavit limčou z jejich dobrovolného baru. Sešel jsem se dneska i s žižkovskou starostkou Hujovou a rozhodně nemám pocit, že by ona nebo kdokoliv z Topky měl problém s neziskovým sektorem (ostatně ten je finančně podporován). To, že nechce, aby se v ní svěřené městské části rvali extrémisti není ukázání prstem na Kliniku a dělání z obětí viníky. Buďme solidární i ve vztahu k obyvatelům Žižkova, kteří mohou mít více či méně důvodné obavy.

V každém případě, nelíbí se mi, že se z Kliniky někdo snaží vytlouci politické body. Smírčí řešení nevybojuje Klinice žádnej žižkovskej politik, o to se musí přičinit sami.

Mám problém s tím, když se někdo zabarikáduje v domě, drží jej a odmítá jej vydat vlastníkovi, byť intence ve kterejch tak činí jsou sebectnostnější.

Ale nemám problem s tím přijít na koncík na Kliniku, která bude sídlit v legálně drženém prostoru, a dát si tam limču.

To by měl bejt cíl všech, ne to, kdo udělá větší bordel v médiích a bude mít víc lajkošů na Facebooku (ale ty samozřejmě tomuhle příspěvku dejte).

Tak jo, dílu zdar

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…