Za komunistů se kradlo, ale zůstávalo to v téhle zemi. Teď se krade a ty peníze jsou bůhví kde, někde na Kajmanech, pravil poslanec ANO

06.09.2017 13:05

Debatu sněmovny o vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka před pauzou na oběd uzavřelo vystoupení poslance ANO Bohuslava Chalupy. Ten přednesl kromě rozboru práce policie, se kterým se seznámil při své poslanecké práci, také pozoruhodné zamyšlení o celé době po roce 1989.

Za komunistů se kradlo, ale zůstávalo to v téhle zemi. Teď se krade a ty peníze jsou bůhví kde, někde na Kajmanech, pravil poslanec ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Chalupa

Poslanec Chalupa nejprve okomentoval poznámku poslanců ostatních stran, kteří obhajobu Babiše jeho poslanci komentovali slovy „Koho chleba jíš, toho píseň zpívej“. Chalupa k tomu dodal přísloví „Podle sebe soudím tebe“.

„Dnes je tu jakési divadelní představení, které bych mohl nazvat komedie,“ pokračoval.

Jenže poslancům se to podle něj vrátí. „Já si z vysoké školy ještě pamatuju, že každé záření se odrazí zpět tam, odkud vzešlo,“ vysvětlil to.

„Někteří poslanci mají pocit, že my ostatní si sedíme nejen na uších, ale také na mozku,“ pokračoval. Jasný signál veřejnosti podle něj vyslala například Miroslava Němcová, když řekla, že se nepotřebuje s materiály seznamovat a má jasno, jak bude hlasovat.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Poslanec se poté v průběhu svého vystoupení také zamyslel nad celými posledními pětadvaceti lety. „Za komunistů se kradlo, ale zůstávalo to v téhle zemi. Teď se krade a ty peníze jsou bůhví kde, někde na Kajmanech“ shrnul polistopadovou dobu.

Poté jmenoval případ OKD, kde stojí před soudem úředníci a politici včetně premiéra Sobotky chodí k soudu jen jako svědkové. A pozastavil se nad tím, že policisté nedokážou vypátrat, kdo je skupina Šuman, zveřejňující tajné nahrávky Andreje Babiše. „Jak to, že se nic neděje. Kdyby pohrozili teroristickým útokem, tak asi už jsou v klepetech, že?,“ srovnal.

„Co se dnes děje, to je nehodné této sněmovny,“ zakončil poslanec Chalupa své vystoupení.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…