Za námi nestojí žádný Hrdlička, prohlašuje rázně Babišův Stropnický

14.09.2013 15:12

Je zde několik podstatných rozdílů. Nejmarkantnější je, že naprostá většina z nich měla za sebou jen minimum zkušeností, profesních i lidských. Nemyslím si, že lze klást na jednu úroveň profesora Zlatušku a Kristýnu Kočí. To srovnání s VV se jakoby nabízí, ale je to už klišé. Mně přijde spíš mediálně voňavé, než že by mělo skutečný obsah, říká kandidát ANO 2011 Martin Stropnický.

Za námi nestojí žádný Hrdlička, prohlašuje rázně Babišův Stropnický
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herec Martin Stropnický

Herec a bývalý diplomat Martin Stropnický stojí v čele jihomoravské kandidátky hnutí ANO Andreje Babiše. V rozhovoru pro server Aktuálně.cz vysvětluje, co ho vlastně přivedlo pod křídla miliardáře Andreje Babiše a čím se jejich politické uskupení liší od ostatních stran.

Čím se lišíme třeba od VV

„Zásadní rozdíl vidím v tom, že tu není žádný loutkář. Já nejsem nějaká marioneta, kterou někdo obsluhuje. Mohl jsem to samozřejmě vetovat, kdybych nechtěl v tom konkrétním kraji být,“ říká Stropnický. Na druhé straně uznává, že v čele kandidátek stanuly osobnosti, které jsou schopny přilákat pozornost. Rozhodně to prý ale není tak, že by se díky Babišově straně dostali do kandidátek lidé bez vlastního názoru, jak tomu podle Stropnického bylo v případě Věcí veřejných Víta Bárty. I to byla nová strana slibující novou krev v politice. Reálné působení představitelů VV ale působilo rozporuplně.

„Je zde několik podstatných rozdílů. Nejmarkantnější je, že naprostá většina z nich měla za sebou jen minimum zkušeností, profesních i lidských. Nemyslím si, že lze klást na jednu úroveň profesora Zlatušku a Kristýnu Kočí. To srovnání s VV se jakoby nabízí, ale je to už klišé. Mně přijde spíš mediálně voňavé, než že by mělo skutečný obsah,“ míní jihomoravský lídr ANO.

Herec navíc dodává, že se po vstupu VV do nejvyšších pater politiky potichu šuškalo o tom, že za stranou stojí kmotr Tomáš Hrdlička (ODS), který jednoho dne seznal, že ODS má to nejlepší za sebou a postavil se za novou stranu. Za stranou ANO naproti tomu žádný kmotr nestojí.

 Jak to bylo s minimální mzdou

Stropnický opakovaně prohlašuje, že Babišovi věří. Je to muž, který je velmi vytížený a přesto se snaží zlepšit poměry v zemi, ve které platí daně. To je něco, co mnozí jiní čeští majetní podnikatelé nedělají. Lídr jihomoravské kandidátky ANO v této souvislosti vysvětluje, jak to mohlo být s historkou o minimální mzdě. V jednom vystoupení Andreje Babiše se totiž ukázalo, že vůbec nemá tušení o existenci minimální mzdy. A to by podle informací deníku Právo chtěl být ministrem financí.  

„Já u toho nebyl, ale mám pocit, jestli on to nebyl šťouchanec. To zní skutečně silně… Já bych to řekl z recese, kdybych chtěl na sebe přitáhnout mediální pozornost,“ poznamenává Stropnický k situaci okolo minimální mzdy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…