Za neschopnost brala půl milionu měsíčně, řekl John o odvolané šéfce pošty

12.02.2011 18:57

Čím lepší, výkonnější a kvalifikovanější pracovník, tím víc peněz za svou práci dostane. Logické. V České poště to ale neplatí. Za manažerskou neschopnost brala prý její dnes už bývalá ředitelka Marcela Hrdá půl milionu korun měsíčně.

Za neschopnost brala půl milionu měsíčně, řekl John o odvolané šéfce pošty

"Ano, odvolaná ředitelka České pošty brala měsíční plat více než půl milionu korun," řekl v sobotním Pressklubu na Frekvenci 1 ministr vnitra Radek John, který Hrdou nedávno z funkce odvolal.

Nebyl spokojený s její koncepcí budoucího fungování pošty a s výsledky jejího hospodaření. Hrdá prý selhávala i v komunikaci s pobočkami, které nadšeně rušila. Svůj půlmilionový měsíční plat tak exředitelka, zdá se, dostávala za hrubou manažerskou neschopnost.

Kauzy mě neovlivňují. Bártovi věřím

John se rozhovořil i o dvou významných kauzách, které hýbou společností. Jedna se ho týká bezprostředněji než druhá, figuruje v ní totiž jeho stranický kolega a ministr vnitra Vít Bárta. Jeho bezpečnostní agentura ABL měla před třemi lety sledovat politiky ODS na Praze 11. Bárta nejprve tvrdil, že o věci nevěděl, posléze se přiznal.

"Pan ministr Bárta mi to vysvětlil a já mu stoprocentně věřím," podotkl John. Jeho vztah s Bártou prý kauza nijak neovlivnila, nadále jsou kolegové a přátelé.


Vyšetřit se to musí, i kdyby měla vláda padnout

Ohledně druhé kauzy, takzvané "kauzy Vondra" John ještě jasno nemá. Ministr obrany Alexandr Vondra měl v době předsednictví Česka Evropské unii zprostředkovat zakázku na vypůjčení audiovizuální techniky firmou ProMoPro. Ta se ale zdá značně předrazená a spekuluje se, kdo si na ní "napakoval". Vondra se zprvu bránil, o smlouvě s ProMoPrem prý nevěděl, vynořuje se ale čím dál tím více svědků, kteří tvrdí pravý opak.

"Kauza Vondra se musí vyšetřit, i kdyby měla vláda padnout," nešel John daleko pro silné výroky. Prý mu velmi záleží na tom, aby vláda boje proti korupci dokázala, že není korupcí prolezlá, jak se zatím nabízí.


Janka a Pepu si nenechám ujít

Sám má plán přizvat si na pomoc v odhalování korupce zahraniční experty, konkrétně z Velké Británie. Kdo by to měl být a co by konkrétně měl dělat, ministr v pořadu nestihl vysvětlit.

Nezapomněl se ale nostalgicky ohlédnout za svou někdejší kariérou televizního novináře. Pořad Soukromá dramata svých tehdejších kolegů Janka Kroupy a Josefa Klímy, který v současnosti vysílá televize Prima, prý sleduje. Po zániku jejich domovského "Na vlastní oči" je to jeden z posledních investigativních počinů, které se dají v televizi zahlédnout.


Související:

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…