Za neúspěch ČSSD v Ústeckém kraji mohou novináři a Paroubek, říká Fišera

15.10.2012 11:12

Na severu Čech nedopadla sociální demokracie nijak slavně. V Libereckém i Ústeckém kraji nevyhrála volby a pravděpodobně neobhájí hejtmanský post. A šéf ústecké krajské organizace ČSSD Arno Fišera ví, kdo za prohru může. Je to existence velké koalice ČSSD a ODS, která na kraji vládla poslední čtyři roky ještě po dohodě expremiéra Jiřího Paroubka (dnes NS-LEV 21). Vinu prý nesou i novináři, kteří ČSSD dali nálepku čertů.

Za neúspěch ČSSD v Ústeckém kraji mohou novináři a Paroubek, říká Fišera
Foto: zdn.cz
Popisek: Šéf ústecké ČSSD Arno Fišera

V Ústeckém kraji, kde poslední čtyři roky vládla za ČSSD hejtmanka Jana Vaňhová s pomocí koaličních partnerů z ODS, drtivě zvítězili komunisté. Předseda strany Vojtěch Filip už dal najevo, že KSČM bude chtít v kraji obsadit post hejtmana. A předseda ČSSD Bohuslav Sobotka vyzval regionální vedení strany k odchodu. Šéf krajské ČSSD Arno Fišera však odmítá podobný krok učinit. Za prohru totiž podle něj nemohou poslední čtyři roky vlády ČSSD, ale štvavá kampaň expremiéra Jiřího Paroubka a neobjektivní novináři. Prohlásil to v rozhovoru pro server iDnes.cz.

Kýble špíny po Paroubkovi

„Výsledek není odrazem dění v ČSSD. Je to po masáži politickými soupeři, kdy jsme byli zmiňováni ve všech médiích jako čerti. Občané dali šanci KSČM. Ti se také podíleli na některých krocích, ale odpovědnost byla na ČSSD s jakýmsi spojenectvím, které tady založil Paroubek s Bendou," tvrdí Fišera.

Vinu podle Fišery nesou také novináři, kteří psali o někdejším náměstkovi hejtmanky Pavlu Koudovi v podstatě jako by byl vinen, když byl zatčen a soud na něj uvalil vazbu pro podezření z korupce. Nerespektovali přitom presumpci neviny a vykreslili krajské vedení jako čerty.

Posléze sice Fišera připouští, že ČSSD udělala nějaké chyby, ale dodává k tomu, že platí daň i za úklid po Paroubkovi. Tento úklid sice ještě není dovršen, ale už byl vynesen nejeden kyblík špíny. Pokud bude znovu zvolen do vedení krajské organizace, pokusí se tento úklid dokončit. S ohledem na Paroubkovu NS-LEV 21 přinesly tyto volby pro Fišeru něco pozitivního.

„Já jsem rád, že spadli do politického hnoje, protože ten sem zavedli. Oni a pan Kouda podepsali koalici, zaplatili jsme za to daň, ale voliči to ODS také sečetli," míní náměstek končící hejtmanky

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…