Za střelbu na Klause může i Viewegh, myslí si Semín

29.09.2012 17:28

Předseda Akce D.O.S.T. Michal Semín v souvislosti se střelbou na prezidenta Václava Klause kritizuje spisovatele Michala Viewegha. Ten ve své nové knize Mráz přichází z Hradu Klause poměrně nevybíravě pomlouvá – a podle Semína to je podněcování nenávisti ve společnosti. Napsal to pro server Česká pozice.

Za střelbu na Klause může i Viewegh, myslí si Semín
Foto: Hans Štembera
Popisek: Spisovatel Michal Viewegh

„Populární romanopisec, dosahující svých úspěchů nadbíháním většinovému vkusu, se nijak netají tím, že svou knihou Mráz přichází k Hradu chce již tak dost škaredý mediální obraz Václava Klause ještě více znetvořit,“ píše Semín s tím, že je Viewegh asi Klause považuje za nejhoršího člověka české polistopadové historie.

A co vy, Halíku a Putno?

„V den, kdy jsme si připomínali skutečnou vraždu, jejíž obětí byl v době, kdy se rodil český stát, jistý kníže Václav, došlo k napadení jiného Václava, stojícího v čele téhož státu v čase, kdy je vážně zpochybněna jeho svrchovanost, tímto Václavem hájená. V jistém smyslu lze říci, že ruku, jež pistoli proti hlavě státu zdvihla, vedl právě Viewegh a spolu s ním všichni, kteří v médiích a nejen tam pořádají pomlouvačné štvanice proti prezidentovi,“ myslí si Semín.

Předseda Akce D.O.S.T. připomíná, že i další lidé prezidenta neustále pomlouvají – např. kněz Tomáš Halík nebo profesor M. C. Putna. „Mají až nutkavou potřebu svěřovat se veřejnosti z pocitů znechucení a pohrdání, vyžívat se v poukazování na jeho lidské slabosti a spektakulárně se upínat k okamžiku, kdy Václav Klaus prezidentský stolec opustí,“ napsal Semín.

Podle Semína vlastně i tyto projevy – včetně Vieweghovy knihy – vlastně vedly ruku střelce z Chrastavy. A v poslední větě ironicky spisovateli vzkazuje: „Že jim touto souvislostí křivdím, neboť k atentátu na prezidenta Klause nikdy nevyzývali? Ó nikoli, to je jen taková „přiznaná nadsázka“, a ta je, mistře Vieweghu, přeci košer, nebo snad ne?“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…